Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADOVOLJAN ŽDRIJEBOM

Veselinu Vujoviću ispunila se želja, izbjegao je Hrvatsku

Veselin Vujović
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
21.06.2015.
u 14:23

'Ovako smo upali u skupinu “smrti” sa Švedskom, Njemačkom i Španjolskom. Nema veze, planiram u drugi krug sa četiri boda.'

Veselinu Vujoviću, treneru rukometaša PPD Zagreba, ispunila se želja. Naime, kao izbornik Slovenije pod svaku cijenu htio je izbjeći Hrvatsku u skupini na Europskom prvenstvu koje će se od 15. do 31. siječnja 2016. godine igrati u Poljskoj.

– Možda bi bilo bolje da smo izvukli Hrvatsku. Ovako smo upali u skupinu “smrti” sa Švedskom, Njemačkom i Španjolskom. Nema veze, planiram u drugi krug sa četiri boda. Nekima će to biti smiješno, ali Slovenija ima jako dobru reprezentaciju. Svaka utakmica u našoj skupini bit će neizvjesna do samog kraja – istaknuo je Vujović koji je na klupi Slovenije debitirao protiv Slovačke i Letonijeatvije u kvalifikacijama za EP.

S Hrvatskom tek u polufinalu

Obje utakmice Slovenija je pobijedila, a Letoniju čak i ponizila sa plus 17 razlike.

– I još smo igrali bez sedmorice, osmorice igrača – istaknuo je Vujović.

Hrvatska na EP-u?

– Dobili ste laganu skupinu, ali će zato križanje sa skupinom A biti jako teško. Tamo su Francuzi, Poljaci, Srbija i Makedonija. Morat će Hrvatska prenijeli sva četiri boda ukoliko želite u polufinale – istaknuo je izbornik Slovenije.

Hrvatska i Slovenija ne mogu se susresti na EP-u sve do polufinala.

– Ha, ha, odmah to potpisujem - nasmijao se Vujović koji se trenutačno odmara u Crnoj Gori.

– Od ponedjeljka sam gost rukometnog kampa kojeg organizira moj prijatelj Zoran Roganović. Kamp se održava u Budvi – rekao je Vujović.

Prati li zbivanja u svom klubu, PPD Zagrebu? Dobra vijest je što su zagrebaši u elitnoj skupini Lige prvaka.

– Naravno da pratim sve što se događa. Najviše pratim kako se oporavlja Josip Valčić, jedana od naših ključnih igrača. Nažalost, Stipe Mandalinić je izgubljen za prvi dio sezone. Od pojačanja došli su Vujić iz Istresa, a na moje inzistiranje, vratili smo Josipa Šandrka. Mislim da on svojom visinom može puno pomoći, posebice u obrani. No, tko zna, možda dođe još neko dobro pojačanje – priča Vujović.

Možda dođe neki Slovenac?

Sedam velikih u Areni

– Ha, ha. Sad kad sam izbornik Slovenije, svi misle kako ću dovesti igrače u PPD Zagreb. Ne ide to tako. Ima u slovenskoj reprezentaciji zanimljivih igrača. Možda čak i dođe netko od onih koji su na širem popisu – rekao je Vujović.

Ždrijeb A i B skupine je 26. lipnja.

– Jedno je sigurno. Arena će vidjeti sedam vrhunskih momčadi – zaključio je Veselin Vujović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije