Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET

Dvoršek: Bili smo doista sjajni, i mene su igrači ugodno iznenadili

RK Zagreb
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
08.09.2014.
u 09:45

- Da mi je netko prije utakmice rekao da ćemo pobijediti Nexe u gostima sa 16 razlike, rekao bih da je luckast - rekao je Boris Dvoršek, trener PPD Zagreba.

Rukometaši PPD Zagreba uvjerljivom pobjedom krenuli su u novu sezonu. U prvom kolu SEHA lige zagrebaši su pobijedili našički Nexe u Osijeku sa 35:19 (14:11). Momčad iz Kutije šibica mučila se samo u prvih dvadesetak minuta, a onda je krenula silovito. Našičani nisu u nastavku utakmice imali nikakve izglede protiv moćnih "plinara".

Čorić bez promašaja

– Da mi je netko prije utakmice rekao da ćemo pobijediti Nexe u gostima sa 16 razlike, rekao bih da je luckast. Odigrali smo strašno dobro drugo poluvrijeme, primili smo samo osam pogodaka. U početku smo se malo mučili jer nam je lopta u napadu bila spora – istaknuo je Boris Dvoršek, trener PPD Zagreba.

Najefikasniji od zagrebaša bili su Zlatko Horvat s devet te Luka Stepančić i Teo Čorić s po šest pogodaka. Ivan Stevanović imao je 11 obrana. Kod Nexea je najefikasniji bio Nuić s četiri pogotka.

U međusobnom susretu hrvatskih predstavnika u kvalifikacijama za EHF ligu, Dubrava je pored 800 gledatelja pobijeđena od Varaždina sa 26:30. Kod domaćina su najefikasniji bili Vida sa šest i Dumenčić s pet pogodaka, a kod gostiju Huđ s devet.

– S obzirom na to da smo imali puno napada tako da smo često udarali loptu u pod, jasno se vidi naša neuigranost. Znali smo da su Varaždinci dobri tako da ovaj rezultat nije veliko iznenađenje. Uostalom, oni su puno iskusnija momčad od nas – rekao je Hrvoje Horvat, trener Dubrave.

Šest Čupićevih pogodaka

Ostali rezultati – Liga prvaka, kvalifikacije – polufinale (Novi Sad): Vojvodina – Tatran 21:25, Meškov (trener Željko Babić, Pešić, Vukić 1) – Targos 36:23; turnir u Hasseltu (Belgija): Haslum – Beşiktaş (Ninčević 5, Buljubašić) 22:29, Constanta – Hasselt 29:20; finale turnira u Hardu: Zaporožje – Porto 30:26; Kup EHF-a, kvalifikacije, prva utakmica: Bregenz (Gavranović 2) – Klaipeda 28:24; francuski Super kup – polufinale: Dunkerque – Nantes 27:26; PSG (Vori, Gojun, Kopljar 5) – Montpellier (Losert šest obrana) 37:35 (34:34); njemačka liga: Löwen – Hamburg (Dominiković) 28:26; poljska liga: Pogon – Kielce (Šego osam obrana, Musa, Štrlek 4, Čupić 6) 30:33, Wisla – Wagrowiec 33:26; SEHA liga: Vardar (Karačić 2) – Metalurg (Cindrić 5, Borozan 1) 27:21.

>> Plinari ove sezone žele biti brzi i moderni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije