Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - BRAZIL

Duvnjak: Odmor? A od čega, dosad je bilo lako

21.01.2015., Duhail Handball Sports Hall, Doha, Katar - 24. svjetsko rukometno prvenstvo, 4. kolo, grupa B, Makedonija- Hrvatska. Domagoj Duvnjak.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
25.01.2015.
u 12:07

– Bitno je da dobro igramo i pobjeđujemo, nije bitno s kojom razlikom – kaže Domagoj Duvnjak.

Domagoj Duvnjak odigrao je do sada na Svjetskom prvenstvu dva sata i 50 minuta. Bez obzira na to što je igrao malo protiv Irana te što protiv Bosne i Hercegovine nije odigrao ni minute, još uvijek je igrač s najvećom minutažom. Ne računajući vratara Alilovića (2,58), tri minute više od Duvnjaka odigrao je Marko Kopljar.

– Kad me netko pita jesam li se odmorio, ja mu odmah odgovaram da se nisam ni umorio. Drugo je bilo kada je utakmica dan za dan pa se čovjek umori. Ali ovdje se igra svaki drugi dan, a kako se nama još pogodilo da imamo dvije lagane utakmice, čovjek se nije imao gdje umoriti – rekao je Duvnjak.

Dobrih pet utakmica

Skupina je iza nas, osvojili smo prvo mjesto, imamo svih pet pobjeda...

– Odigrali smo dobrih pet utakmica. Što je još bitnije, u svih pet smo pobijedili. Naravno, uvijek se može igrati bolje. Što turnir ide dalje, mi igramo sve bolje i bolje. Znam da se svi sjećaju olimpijskog turnira u Londonu kada smo u skupini sve "razbili" pa su mislili da to tako mora biti stalno. Ali ne mora. Mi jesmo nešto teže ovdje dolazili do pobjeda, ali smo ostvarili sve pobjede. Samo mi i Španjolci imamo pet pobjeda u prvom krugu. Ma, bitno je da pobjeđujemo, nije bitno s kojom razlikom – istaknuo je Duvnjak.

Danas u 19 sati u dvorani Al Sadd igramo protiv Brazila za hrvatsko sedmo uzastopno četvrtfinale počevši od 2003. godine.

– Gledao sam ih protiv Španjolske i Slovenije jer su igrali prije nas. Neugodna su momčad, igraju u obrani 5-1, koja se čak u nekim trenucima pretvara u 4-2 i 3-3 tako da ćemo morati biti jako koncentrirani u napadu. Što se, pak, tiče njihova napada, imaju dva dobra šutera, lijevog i desnog – istaknuo je Duvnjak.

Protiv jednog od te dvojice ove sezone ste igrali u Ligi prvaka, Santosa.

– A, to je onaj visoki, s rudlavom kosom. Da, pravi je šuter. Skoči, pa kud lopta ode – prisjetio se Dule.

Poznaje li neke druge igrače Brazila ili je čuo za njih?

– Koliko znam, nijedan od njih nije mi nikad bio suigrač. Čuo sam za Borgesa koji igra u Montpellieru – kaže Duvnjak.

Protiv Brazila igrali ste u Pekingu. To je do sada jedina službena utakmica protiv njih. Sjećate li se ičega iz te utakmice?

– Uh, davno je to bilo. Znam samo da je ovaj današnji Brazil sigurno bolji. To su pokazali već prije dvije godine kada su na svjetskom prvenstvu u skupini imali tri pobjede i kada su nesretno, za jedan pogodak, ispali u osmini finala od Rusije. U Dohi zasad igraju jako dobro. Neće nijedna utakmica osmine finala biti lagana. Ne bojimo se Brazila. Ne bojimo se nikoga, ali ih moramo poštovati što su došli do osmine finala – kaže Duvnjak.

Dobra suradnja s Karačićem

Nakon dugo vremena nije više u tandemu s Ivanom Balićem. Novo lice je Igor Karačić?

– Igor je super. Dobro se nadopunjujemo. Davno, davno smo igrali zajedno za reprezentaciju, tamo negdje 2005. godine. On je vrhunski igrač i dečko, drago mi je da je tu s nama. Protiv BiH pokazao je odličnu igru i proglašen je za igrača utakmice – naglasio je Duvnjak.

Zovu li vaši iz Kiela?

Čuo sam se s Markom Vujinom. Kaže da je tamo pao veliki snijeg. A nama ovdje vruće, ha, ha...

U Dohi ste već desetak dana...

– Osim hotela i dvorane, jedino što odem sto metara dalje u obližnji kafić. I to je to. Inače, ne pamtim da su negdje bili tako dobri uvjeti kao ovdje – zaključio je Duvnjak.

>> Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Švedske ili Poljske

>> Kauboji peti put na SP-ima bez poraza u skupini

>> Goluža: Brazilci su fanatici, morat ćemo biti borbeni i agresivni

Komentara 1

LI
Lijepanasadomovino
20:55 25.01.2015.

Dabog da ti meni, i nama slavio pobjedu u finalima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije