Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rukometna liga prvaka

Duvnjak jedini od osmorice naših zna kako je to držati trofej

Domagoj Duvnjak
Foto: DPA/Pixsell
30.05.2015.
u 08:12

Baš kao i Kielce, ni Veszprem nikad nije osvojio Ligu prvaka. Ali je jednom igrao u finalu. Bilo je to 2002. godine.

U Köln Areni, koja prima 20.000 gledatelja, danas počinje zavšrni turnir rukometne Lige prvaka. Prvi će na parket Barcelona i Kielce (15.15 sati), a potom Kiel i Veszprem (18 sati). Uoči finala izabrana je All Star momčad Lige prvaka. Renato Sulić izabran je za najboljeg kružnog napadača. Uz njega su u najboljoj momčadi još Mikler, Gensheimer, Karabatić, Hansen, Lazarov i Tomas. Najbolji obrambeni igrač je Rene Toft Hansen, najbolji mladi igrač Aleks Dušebajev, dok je za najboljeg trenera izabran Talant Dušebajev.

Osam Hrvata u Kölnu

Na završnom turniru igrat će osam hrvatskih igrača. Isti broj igrača imali smo 2013. godine. Od osam igrača, čak je pet istih - Štrlek, Čupić, Musa i Buntić i dalje igraju za Kielce, dok se Duvnjak iz Hamburga preselio malo sjevernije, u Kiel. Prije dvije godine, u Kölnu su bili Lacković (otišao u Vardar), Vori (PSG) i Losert (Montpellier), a ove sezone novi su Alilović, Sulić (oba Veszprem) i Šego (Kielce).

Kielce nikad do sada nije igrao u finalu. Prije dvije godine ga je u polufinalu zaustavila Barcelona, koja mu je i danas na putu. Zanimljivo je da će čak 13 igrača iz 2013. igrati i danas za Kielce. Talant Dušebajev, trener Kielcea, već zna kakav je osjećaj osvojiti Ligu prvaka. Uspjelo mu je to i kao igraču i kao treneru. No, ima negativan omjer s Barcelonom kao trener. Sa Ciudad Realom izgubio je 2011., a sa Kielceom 2013. godine. Dva poraza od Barcelone u polufinalima ima i Gregor Tkaczyk. Jednom u dresu Löwena, drugi put u dresu Kielcea.

Zovko nije uspio...

Baš kao i Kielce, ni Veszprem nikad nije osvojio Ligu prvaka. Ali je jednom igrao u finalu. Bilo je to 2002. godine. Mađarskog prvaka vodio je Zdravko Zovko, a od hrvatskih igrača u Veszpremu su igrali Mirza Džomba, Zlatko Saračević i Božidar Jović. U dvije utakmice Magdeburg je bio bolji. Trener njemačkog kluba bio je Islanđanin Alfred Gislason koji će danas voditi Kiel. Valjda se povijest za Mađare neće ponoviti...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije