Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domagoj Pavlović:

Kada me je oblio hladan znoj, mislio sam – gotovo je, umirem

Domagoj Pavlović
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
03.12.2015.
u 16:30

Djevojka Jana i obitelj noćima nisu mogli spavati, stalno su plakali. Imao sam više od 500 poziva taj dan kada sam završio u bolnici. Svima je bilo čudno da tako mlad imam problema sa srcem.

Domagoj Pavlović (22), jedan od ponajboljih rukometaša PPD Zagreba, preživio je pravu životnu dramu protekli tjedan uoči utakmice u skupini Lige prvaka protiv turskog Beşiktaşa. I tjedan dana poslije njegova priča zvuči zastrašujuće.

Sandro prvi priskočio

- Još uvijek ne znam što mi se zapravo dogodilo. Svi su nalazi zasad dobri. Još čekam termin za magnetnu rezonancu srca i glave. A sve je počelo tjedan dana prije utakmice sa Beşiktaşem. Stalno sam bio umoran premda sam se uredno odmarao. U karanteni prije Beşiktaşa, pet minuta prije ručka, otišao sam u toalet. Srce mi je počelo nekontrolirano kucati, počeo sam se znojiti, nisam više osjećao ruke. U tom trenutku nastala ja panika. Prvo sam vikao "Sandro, Sandro" (suigrač Obranović, op. a.), imam srčani napad. Pomislio sam da je gotovo, da umirem. No, za dvije, tri minute bilo mi je dobro. Vratio sam se na ručak i dečki su odmah primijetili da sam blijed. Kad sam sjeo, odmah sam rekao Josipu Valčiću i Vujiću da mi ponovno nije dobro. Kada mi je srce opet počelo jače kucati, rekao sam našem fizioterapeutu Damiru Kajbi da me hitno vozi u bolnicu - rekao je Pavlović, dodavši:

- Kakav je to samo bio osjećaj straha. Srce mi je prvo jako udaralo, a onda kao da je stalo, pa udarilo jednom jako. Ozbiljno sam se uplašio, ne krijem. Još me uhvatila panika – istaknuo je.

U bolnici se zadržao pet dana. Prošao je sve moguće pretrage. - Nalazi su bili dobri pa me je to ohrabrilo. Ustanovljeno je da se jače kucanje srca dogodilo zbog velikog umora. Činjenica je da nisam naviknuo ovako jako i često trenirati – kaže Pavlović.

Možda ste se umorili u noćnom izlasku?

- Ne izlazim, ne vodim buran život. Ne pušim, ne pijem. Jednostavno nisam naviknuo na ovaj ludi tempo - istaknuo je.

Kao da nas je netko urekao

Nakon pet dana zaigrao je protiv Vojvodine.

- Kada mi je liječnik rekao da su nalazi nakon 24-satnog nošenja Holtera dobri i da mogu igrati, nisam dvojio. Opet, nije mi bilo svejedno kada sam ušao u igru. Čudno sam se osjećao jer pet dana nisam trenirao.

Kako je reagirala djevojka Jana, obitelj, kada ste završili u bolnici?

- Pa nikome nije bilo svejedno. Nisu mogli spavati noćima, plakali su. I ostali prijatelji su se zabrinuli. Imao sam više od 500 poziva taj dan kada sam završio u bolnici. Svima je bilo čudno da tako mlad imam problema sa srcem. Jana mi je bila velika podrška, bila je stalno uz mene - rekao je Pavlović.

Jeste li već imali sličnih problema?

- Nikad. Dobro, prije nisam ovako puno trenirao - istaknuo je.

Ovo je druga situacija otkako je došao u PPD Zagreb da je morao pauzirati. Prošle sezone zbog ozljede ramena nije igrao pet mjeseci.

- Koliko u klubu imamo trenutačno ozljeda, ispada kao da nas je netko urekao - naglasio je Pavlović.

Dakle, može li Veselin Vujović, trener PPD Zagreba, sto posto računati na vas u subotnjoj utakmici protiv Wisle u Plocku?

- Naravno.

A možete li ponoviti onu sjajnu igru kao u Flensburgu kada ste postigli devet pogodaka?

- Zašto ne. Ne vidim razlog da u Poljsku ne idemo po bodove koji bi nas učvrstili na petom mjestu - rekao je Pavlović.

Još malo pa će zaslužena stanka, osim ako ne budete pozvani u reprezentaciju za EP u Poljskoj.

- Bilo bi lijepo igrati na EP-u, ali o tome će odlučiti izbornik Željko Babić - zaključio je Domagoj Pavlović.

>> Zagreb upisao pobjedu u utakmici 'biti ili ne biti'

Komentara 2

MA
majalola
22:43 03.12.2015.

stres i napadaj panike

PI
prava istina
18:35 03.12.2015.

dečko dragi imaš ti rupice na srcu i to nije baš lako otkriti. Odi ti na Rebro kod vrhunskog stručnjaka pa buš videl da je to problem a i da se riješiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije