Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNA LIGA PRVAKA

Duvnjak na tragu Gudelja, Tomljanovića...

Domagoj Duvnjak
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
03.05.2016.
u 10:47

Na završnom turniru u Kölnu nastupit će ukupno 15 igrača koji su u karijeri osvojili barem jednom Ligu prvaka. Rekorder među njima je francuski vratar Thierry Omeyer koji s PSG-om lovi peti naslov.

Danas je ždrijeb polufinala završnog turnira rukometne Lige prvaka. Četiri momčadi – Veszprem, Kielce, Kiel i PSG – naći će se u zajedničkom bubnju pa tko koga izvuče. Eh, da je barem takav ždrijeb bio u četvrtfinalu. Onda možda PPD Zagreb ne bi igrao protiv PSG-a, onda bi možda zagrebaši danas bili u ždrijebu polufinala.

Lani devet, sada deset

No, radujemo se što će na Final Fouru igrati čak desetorica hrvatskih rukometaša. Nijedna druga zemlja nema toliko rukometaša na završnom turniru. Naravno, kada govorimo o strancima u klubovima. Nakon Hrvatske slijede Danska i Španjolska, ali “samo” s po četiri igrača. Deset naših igrača rekord je na završnim turnirima Lige prvaka. Prošle godine u Kölnu imali smo devet igrača, a 2013. osam. Najmanje smo ih imali na prvom Final Fouru 2010. godine, samo Petra Metličića.

Od deset igrača, najviše ih je u poljskom Kielceu – četiri (Šego, Buntić, Čupić i Štrlek), trojica su u Veszpremu (Alilović, Sulić, Slišković), dvojica u Kielu (Duvnjak, Brozović) i jedan u PSG-u (Vori).

 

Od njih deset, debitanti na završnom turniru su Ilija Brozović i Ivan Slišković. Četvrti put igrat će Ivan Čupić i Domagoj Duvnjak. Čupić je dvaput igrao s Kielceom i jednom s RN Löwenom, dok je Duvnjak dvaput igrao s Hamburgom i jednom s Kielom. Po dva nastupa na završnom turniru imaju Buntić, Štrlek, Sulić, Alilović i Vori, dok će Šego braniti drugi put u Kölnu.

Od deset naših igrača, samo Domagoj Duvnjak i Igor Vori osvojili su Ligu prvaka. Obojica su igrala za Hamburg koji je naslov osvojio 2013. godine. Inače, od hrvatskih igrača koji su igrali u inozemnim klubovima, Ligu prvaka ili Kup prvaka osvajali su Patrik Ćavar (tri puta s Barcelonom), Davor Dominiković (s Barcelonom), Mirza Džomba (s Ciudad Realom), Petar Metličić (tri puta s Ciudad Realom), Domagoj Duvnjak (s Hamburgom) i Igor Vori (s Hamburgom).

Omeyer već ima četiri

Na završnom turniru u Kölnu nastupit će ukupno 15 igrača koji su u karijeri osvojili barem jednom Ligu prvaka. Rekorder među njima je francuski vratar Thierry Omeyer koji s PSG-om lovi peti naslov.

Trofej je do sada osvajao s Montpellierom i Kielom. Četvrti naslov traže Nikola Karabatić, Dominik Klein, Cristian Zeitz i Uroš Zorman. Nikola ih je osvajao s Kielom i Barcelonom, Zeitz i Klein s Kielom, a Zorman s Celjem i Ciudad Realom. Budu li Kiel ili PSG najbolji, Duvnjak i Vori po broju trofeja približit će se Metličiću koji ih ima tri, a dostići će zagrebaše koji su 1992. i 1993. osvojili Kup prvaka (Vladimir Jelčić, Ivica Obrvan, Alvaro Načinović, Nenad Kljaić, Slavko Goluža, Ratko Tomljanović i Bruno Gudelj). Naravno, rekorder s pet naslova Kupa prvaka ili Lige prvaka već je spomenuti Patrik Ćavar. Ima ih ukupno čak pet, dva sa Zagrebom i tri s Barcelonom. Zanimljivo je da je sva tri puta igrajući za Barcelonu u finalu pobjeđivao upravo Zagreb. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije