Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB U ARENI

Dolaze milijunaši iz Pariza, najskuplja momčad na svijetu

Gojun, Kopljar
Foto: UESyndication/PIXSELL
09.12.2014.
u 08:15

– Kao trener moram reći da sam zadovoljan jer smo od mog dolaska podigli razinu agresivnosti, igramo puno discipliniranije. Nismo više mačići nego pravi tigrovi - rekao je Vujović.

I dok će Varaždinci ovaj tjedan uživati u igrama naše ženske reprezentacije na Europskom prvenstvu, Zagreb će u Areni danas ugostiti najskuplju momčad svijeta, francuski PSG. To je momčad koja ove godine ima budžet od 15 milijuna eura, gotovo deset puta više od zagrebaša. I lani su bili najskuplja momčad, s nešto manjim budžetom, ali nisu uspjeli doći do završnog turnira Lige prvaka. U četvrfinalu ih je izbacio mađarski Veszprem. Ove im je godine plasman na Final four imperativ, ali već u skupini neće biti prvi jer su dvaput izgubili od Kiela.

Od analize boli glava

– Kada me netko pita jesam li analizirao Parižane, onda u šali odgovaram da nisam. Jer, kada ih krenete analizirati, onda vas odmah zaboli glava. To je momčad koja u svom sastavu ima ponajbolje francuske reprezentativce – Omeyera, Abaloa, Narcissea, Accambraya, Baracheta, Honrubiju. A znamo da su Francuzi bolna točka hrvatskih igrača. Uz njih tu su još i tri hrvatska reprezentativca – Kopljar, Vori i Gojun, sjajni Danac Hansen, pa ništa slabiji Islanđanin Gunnarsson, Crnogorac Melić, te Mađar Csaszar – kaže Veselin Vujović, trener PPD Zagreba.

U Kutiji šibica potajno se nadaju pobjedi.

– Recimo to ovako: idemo na pobjedu pa, ako završi neodlučeno, super. Možemo reći i da idemo na pobjedu od šest razlike pa neka završi s dva. Opet super. Da smo kompletni, ne bih se nimalo bojao. Ali uz to što nema ozlijeđenog Pavlovića, što Čelica nema pravo nastupa, što je Mandalinić daleko od prave forme nakon oporavka od ozlijede, ostali smo, izgleda, bez Josipa Valčića. Na jednom treningu, igrajući košarku, nezgodno ga je u mišić udario Stepančić i nastala je ne jedna nego dvije otekline – istaknuo je Vujović.

Mačići postali tigrovi

"Plinari" su u Parizu, u prvoj utakmici, dobro odigrali 40 minuta, a onda su upali u "crnu rupu".

– Kao trener moram reći da sam zadovoljan jer smo od mog dolaska podigli razinu agresivnosti, igramo puno discipliniranije. Nismo više mačići nego pravi tigrovi - zaključio je Vujović.

>> Hrvatske rukometašice porazom od Šveđanki otvorile Europsko prvenstvo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije