Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Direktor PPD Zagreba

Ante Ančić: S Vujovićem smo sporazumno raskinuli ugovor, ali se nadamo da će se vratiti

Božidar Jović i Ante Ančić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/10
17.10.2016.
u 14:11

Nismo ga otpustili, niti je on dao otkaz. Zajedno smo se složili da je to najbolji potez. No, reći ću ovako, koliko para, toliko muzike. Mi na žalost nemamo toliko novca koliko zaslužuje trener kalibra Vujovića - kaže Ante Ančić

Loši rezultati i četiri poraza u rukometnoj Ligi prvaka uzdrmali su hrvatskog prvaka. Posljednji poraz protiv bjeloruskog Meškova bio je posebno bolan, pa je Veselin Vujović napustio klupu PPD Zagreba.

- Sezona nije ni izbliza počela onako kako smo zamislili. Imali smo i promjena u momčadi, ali mislili smo da smo tim promjenama, barem ostali na istoj razini. U ovakvim situacijama pokušava se napraviti nešto da se situacija popravi. Obično je to smjena trenera, mi smo pokušali na drugačiji način, ali nije bilo drugog izbora. PPD Zagreb i Veselin Vujović sporazumno raskidaju suradnju - izjavio je Ante Ančić, direktor kluba i dodao:

- Nismo ga otpustili, niti je on dao otkaz. Zajedno smo se složili da je to najbolji potez. No, reći ću ovako, koliko para, toliko muzike. Mi na žalost nemamo toliko novca koliko zaslužuje trener kalibra Vujovića. Stoga smo mu dozvolili odlazak i na klupu Slovenije da bi mu tako osigurali vrijednost koju zaslužuje. Jedno je to vrijeme funkcioniralo, no odlaskom na OI nije ga bilo ovdje više od tri mjeseca i to je prouzrokovalo lože rezultate.

Veselinu Vujoviću će vrata PPD Zagreba uvijek biti otvorena.

- Nadamo se da će se jednom ukazati prilika da se vrati na klupu Zagreba. Sve teže se borimo s bogatima, pa čak i ovima novima bogatašima koji polako dolaze poput Meškova. Oni jednostavno nemaju budžet, koliko im treba, toliko imaju i jedan su od kandidata za FF Lige prvaka. Pa samo Atman i Krištopans koštaju više nego cijeli Zagreb - kaže Ančić.

- Ovaj potez smo napravili zbog budućnosti. Svjesni smo da ako s Vujovićem i izađemo iz krize u što smo vjerovali, on opet odlazi u reprezentaciju i opet bi se našli u istom problemu. Tko će pripremati momčad, kako se vratiti nakon što završi SP...? Potreban nam je trener koji nam može biti na raspolaganju 24 sata na dan sljedećih osam mjeseci.

- Trener nije jedini krivac, mislim da dio krivnje ide i na dušu igrači koji nisu na razini od prošle sezone. Novim igračima treba vremena da se uklope i oni sami znaju da mogu bolje. Već sutra protiv Tatrana pokušat ćemo se dići iz krize koja je normalna u svakom sportu. Iduća dva tjedna do pauze će momčad voditi pomoćni trener Andrija Nikolić i njegov stručni stožer. A onda ćemo vidjeti. Kandidata nemamo jer je i nas iznenadilo sve ovo - rekao je sportski direktor Božidar Jović.

Plinari traže trenera...

- Nismo imali razgovore, niti spominjali kandidate za trenera. Nikoliću će do reprezentativne stanke pomagati Jović i dosadašnji stručni stožer. Do početka reprezentativnog tjedna vjerojatno ćemo imati trenera koji će preuzeti momčad. No moram priznati i da nismo imali sreće s ozljedama. Ozlijedili su nam se Pavlović, Šebetić, Horvat, Miklavčič... Jednostavno nemamo sreće. Nadamo se da će se sreća okrenuti i nama. Razgovarat ćemo s ljudima, imamo dva, tri imena, no tko će to biti, ne znamo. No sigurno je da neće imati dva posla, isključivo će biti Zagrebov.

Momčad se neće mijenjati.

- U igračkom kadru sigurno neće biti promjena. Nema ni mogućnosti da nešto mijenjamo jer je sezona u jeku. Svi koji su igrali LP, ne mogu više mijenjati klub. Imamo to što imamo. U međuvremenu smo uzeli Igora Vujića koji može igrati od 6. kola u Ligi prvaka, dakle nakon Vardara - zaključio je Ančić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije