Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VODIO BALIĆA, METLIČIĆA, GOLUŽU...

Červar: Hrvatska koju sam vodio bila je najslabija generacija u povijesti! Bili nepismeni, neodgojeni, tukli su se međusobno...

Červar Balić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
30.08.2016.
u 13:01

- To je bila najnepismenija generacija u povijesti hrvatskog rukometa. To je bila generacija neodgojenih, tukli su se među sobom. Naslovi su bili „ni afričko pleme ne možete dobiti“, a sada reći da je ta generacija bila bolja od ove, to je za padanje u nesvjest.

Bivši hrvatski rukometni izbornik Lino Červar tvrdi da je generacija koju je on vodio, u kojoj su između ostalih igrali Ivano Balić i Pero Metličić, manje kvalitetna od generacije koju vodi Željko Babić. Štoviše, Červar kaže da je to bila "najslabija generacija u povijesti hrvatskog rukometa"(?).

- Tisuću puta ponavljam da sam krenuo s najslabijom ekipom u Europi. To je bila najslabija generacija u povijesti hrvatskog rukometa. To je bila najnepismenija generacija u povijesti hrvatskog rukometa. To je bila generacija neodgojenih, tukli su se među sobom. Naslovi su bili „ni afričko pleme ne možete dobiti“, a sada reći da je ta generacija bila bolja od ove, to je za padanje u nesvjest. Dajte doktora! Da, kada su došli uspjesi, onda su svi počeli pričati o njima. Danas govorim obratno. Imamo vrhunsku reprezentaciju. Kako tko vodi, kako tko radi, to je drugo - rekao je Červar za Balkan-Handball.

Babićeva Hrvatska na Olimpijskim igrama u Riju je razočarala. Poljska ih je zaustavila u četvrtfinalu.

- Netko mi je rekao jednom prilikom rekao: "Lino, pa ti nikada nisi osvojio broncu". A, mi sada, na Trgu bana Jelačića slavimo broncu?! U moje vreme se smatralo neuspjehom biti srebrni. Osvajao sam samo zlata i srebra - rekao je Červar i dodao:

- Ne volim dodavati ulje na vatru, niti se to od mene očekuje. Ne volim pričati negativno. Razumijem sve te trenere koji su vodili i vodit će Hrvatsku. Kada se strasti smire, onda se pravi analiza i gleda što je moglo i može bolje.

Komentara 16

DU
Deleted user
14:03 30.08.2016.

Opa! Večernji objavio nešto o rukometu. Pa po Večernjem još nije niti odigrano finale na Olimpijadi.

CU
cupus
13:58 30.08.2016.

STVORIO najjacu ekipu! Kad ih je preuzeo svi su bili sigurni da nece napraviti nista!

OD
otac_domovine
19:31 30.08.2016.

Reći da je Duvnjak bolji od Balića, Kopljar od Metličića, Čupić od Džombe, bilo koji pivot od Jovića i Sulića, Karačić i Slišković od Laca u najboljim danima ili bilo koji golman ikad od Šole može samo totalni tukac. Červar na što si spao da pričaš ovakve gluposti. Radije budi muško i reci ja bih opet trenirao repku. I ja bih da ti opet treniraš repku, ali ako nastaviš pričati ovakve gluposti odmah ćeš izgubiti moju podršku. Ove luzere uspoređivati s Metličićem i Džombom. Jedini koji je na razini one repke su Horvat i Štrlek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije