Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET

Červar: Baš smo razbili Vardar; Propast milijunaša iz Pariza

Lino Červar
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
10.05.2014.
u 09:00

– Prvi put ćemo se kao prvaci izravno plasirati u skupinu Lige prvaka, što je velika stvar –-ističe je Červar.

Lino Červar, hrvatski rukometni trener, može početi slaviti četvrti naslov prvaka Makedonije koji je osvojio s Metalurgom. U uzvratnoj utakmici lige za prvaka Metalurg ne samo da je nadoknadio minus od jednog pogotka iz prve utakmice već je i uvjerljivo, s devet pogodaka prednosti, svladao Vardar.

– Moram pohvaliti igrače, igrali su vjerojatno i najbolje ove godine. Nadigrali smo Vardar u svim elementima rukometne igre. Baš smo ga razbili. No, još nije gotovo, još ima utakmica – napominje Červar.

Istina, ima još utakmica, ali u njima Metalurg jednostavno ne može izgubiti jer igra s puno slabijim suparnicima.

– Prvi put ćemo se kao prvaci izravno plasirati u skupinu Lige prvaka, što je velika stvar –-ističe je Červar.

Derbi nije mogao proći bez incidenata. Tako je domaćin smjestio stotinjak navijača Vardara u jedan kut dvorane. To nije bio problem, ali je problem bila papirnata strelica koju je netko zalijepio na zid i na njoj napisao – pederi. A strelica je bila usmjerena prema mjestu na kojem su bili navijači Vardara. U poluvremenu utakmice jedan navijač domaćih pokušao se fizički obračunati sa Strahinjom Milićem, vratarom Vardara.

I tako je financijski ove godine puno slabiji Metalurg ispred momčadi u koju je ove godine Rus Samsonjenko uložio puno novca.

Na drugom kraju Europe, kiksali su milijunaši iz Pariza. Momčad čiji je budžet ove sezone bio 13 milijuna eura ispala je u četvrtfinalu Lige prvaka, ali i iz utrke za naslov prvaka Francuske. Parižani čak neće biti ni drugi pa će u skupinu Lige prvaka morati kroz kvalifikacije. A novi prvak Francuske nije ni Montpellier nego Dunkerque, momčad bez zvijezda čiji je proračun deset puta manji od proračuna pariškog kluba.

>> Gojun među najgorih 10 pojačanja godine: 'Mora igrati bolje'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije