Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENSKI RUKOMET

Canjuga: Uz ovakvo ozračje idemo do kraja

05.12.2014., Varazdin Breg - U hotelu La'Gus odrzano je druzenje zenske rukometne reprezentacije s novinarima. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
06.12.2014.
u 20:11

IZBORNIK 
Cure su dvaput pobijedile europske prvakinje, neka se zato naše suparnice zamisle

Rukometašice Hrvatske jučer su na Varaždin Bregu ugostile "sedmu silu". Bilo je to posljednje druženje uoči Europskog prvenstva koje u nedjelju počinje u Mađarskoj, a dan poslije u Hrvatskoj. Na pripremama je 18 igračica, a Vladimir Canjuga, izbornik hrvatske ženske reprezentacije, odredit će 16 igračica u ponedjeljak ujutro, na dan utakmice.

Možda s tri vratarke

– Još se nisam odlučio hoću li prijaviti tri vratarke, hoću li prijaviti samo jedno desno krilo. Ima još vremena za odluke – istaknuo je Canjuga.

Atmosfera među djevojkama sjajna je. S velikim oduševljenjem prihvatile su ideju Bojane Jeličić, psihologinje reprezentacije, da su na svakim vratima soba u kojima spavaju fotografije cimerica. Ne znamo je li to slučajno ili namjerno, cimerice su, primjerice, Žana Marić i Marta Žderić, dvije igračice koje najviše od svih vole spavati.

– Za razliku od 2003. godine, kada smo bili domaćini Svjetskog prvenstva, ovdje je puno bolja atmosfera. Sve se djevojke međusobno druže, što nije bio slučaj prije 11 godina – rekla je Vesna Hodić, fizioterapeutkinja reprezentacije.

Ona ima najduži staž u reprezentaciji.

– Sjećam se da je bilo veliko razočaranje kada smo 2003. godine kao domaćini ispali u prvom krugu. Vjerujem da se takvo što ovdje neće dogoditi – zaključila je Vesna.

Lidija Horvat sa 32 godine najstarija je igračica. Ivana Jelić ima 34, ali ona je vratarka.

– Još nisam naštimala ruku, ali hoću do ponedjeljka. Nema brige – rekla je dobro raspoložena Lidija.

Nema brige

Aneti Benko predložili smo da nikako ne igra posljednje minute protiv Njemačke. I ona se još uvijek sjeća onog promašaja u Novom Sadu kada iz kontre nije bila precizna.

– Bilo pa prošlo, ne ponovilo se – rekla je jedina mama u našoj reprezentaciji.

Izbornika Canjugu nisu zabrinule dvije uvjerljive pobjede Šveđanki, naših prvih suparnica, protiv aktualnih svjetskih prvakinja, Brazila.

– Pa i mi smo uvjerljivo pobijedili europske prvakinje, Crnu Goru. Pa neka se one malo zamisle. Ma uz ovakvo ozračje idemo do kraja – zaključio je Canjuga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije