Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENSKI RUKOMET

Canjuga ima tri slavlja u nizu

29.11.2014., Arena Varazdin, Varazdin - Prijateljska rukometna utakmica izmedju zenskih reprezetacija Hrvatske i Crne Gore. Kristina Elez Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
04.12.2014.
u 08:15

– Prva, protiv Švedske. Zato što ćemo imati ogroman pritisak jer moramo pobijediti s obzirom na to da igramo pred svojim navijačima – istaknuo je Canjuga.

Vladimir Canjuga, izbornik hrvatske ženske reprezentacije, na pitanje koja će mu utakmica u skupini prvog kruga europskog prvenstva, koje 7. prosinca počinje u Hrvatskoj i Mađarskoj, biti najteža spremno je odgovorio:

– Prva, protiv Švedske. Zato što ćemo imati ogroman pritisak jer moramo pobijediti s obzirom na to da igramo pred svojim navijačima – istaknuo je Canjuga.

Petorka u braku

Na prijašnjih sedam prvih utakmica na europskim prvenstvima Hrvatska je izgubila prve četiri. Redom od Danske (20:26) 1994., Rusije (21:25) 1996., Srbije i Crne Gore (30:34) 2004., te Rusije (22:27) 2006. godine. Ali onda stižu tri pobjede u nizu protiv Srbije (30:26) 2008., Islanda (35:25) dvije godine kasnije i Mađarske (28:27) 2012. godine.

Ono što ohrabruje jest činjenica da Canjuga, otkako je izbornik, nije izgubio prvu utakmicu na Europskom prvenstvu, a na klupi je od 2010. godine. Još je bolja vijest da je većina igračica koje se trenutačno nalaze na završnim pripremama igrala na utakmici otvaranja protiv Islanda 2010. godine (Elez, Horvat, Penezić, Zebić, Tatari, Milanović-Litre, Čović, Gaće, Grubišić, Jelčić), odnosno Mađarske 2012. godine (Zebić, Elez, Gaće, Milanović-Litre, Bašić, Peraica, Čović, Džono, Jelčić, Žderić, Ježić i Kožnjak).

U međuvremenu su se neke udale pa ćemo na ovogodišnjem europskom prvenstvu biti reprezentacija s najvećim brojem igračica u braku – Kristina Elez (nekad Franić), Žana Marić (Ćović), Tea Grubišić (Golubić), Aneta Benko (Peraica) i Maja Sokač (Zebić). A imamo jednu mamu (Benko).

Nizozemke sve pokvarile

Što se tiče utakmica otvaranja na svjetskim prvenstvima, tu imamo bolju statistiku – od šest utakmica samo jedan uvodni poraz, od Nizozemske 2005. godine (27:29). No u preostalih pet utakmica bili su slabašni suparnici – SAD, Kanada, Brazil (2003. godine bili su slabi), Kazahstan i Obala Bjelokosti.

>>Europske prvakinje i drugi put bez ideje

Komentara 1

Avatar vjekoslav.hrupec.1
vjekoslav.hrupec.1
08:34 09.12.2014.

...je Vladek,kak takove norčije moreš zbubati da je naša publika bila kočnica na otvorenju ? Bok budi stebom i znami v dalšim nastupima.Curkama pozdrav,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije