Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blaženko Lacković:

Ja u reprezentaciji? Pa vidim da Babić pomlađuje momčad

Blaženko Lacković
Foto: DPA/PIXSELL
18.06.2015.
u 10:50

Ove sezone u makedonskom prvaku zaigrat će tri Hrvata – Igor Karačić, Luka Cindrić i Blaženko Lacković.

Blaženko Lacković potpuno se oporavio od ozljede i jedva čeka novu sezonu u skopskom Vardaru.

– Ozljeda je prošlost. Već sada normalno trčim. Eto, neki dan trčao sam u parku Maksimir s Damirom Bičanićem. Trčali smo nekih 50 minuta, oko šest kilometara – istaknuo je Lac.

Operiran je u poliklinici Sveta Katarina gdje je bio i na rehabilitaciji. Dio oporavka proveo je i u Skoplju.

Osjećam se dužnim

– Čim sam stao na noge, znao sam da je dobro. Želim što prije doći u top-formu. Želim napraviti dobar rezultat s Vardarom jer sam im ostao dužan. Veći dio sezone nisam igrao, a oni su se ponijeli jako korektno i bili su mi velika podrška – istaknuo je Blaženko.

Ipak je ove sezone dobio dvije medalje, za osvojeni kup i prvenstvo Makedonije.

– Ha-ha. Dobio sam medalje, a nisam uopće igrao. Nema veze, ipak sam dio momčadi. Dobro, mislim da nije bilo uopće sporno koji je klub trenutačno broj jedan u Makedoniji jer se Metalurg, jedini ozbiljni suparnik u proteklih nekoliko godina, iz dobro znanih razloga raspao – istaknuo je osvajač svjetskog i olimpijskog zlata s Hrvatskom, 2003. i 2004. godine.

Pripreme Vardara počinju 27. srpnja.

Danijel Jurišić, kondicijski trener Vardara, dao mi je kompletna plan i program priprema dok ne dođem u Skoplje. Svakodnevno kombiniram teretanu i trčanje. Naravno, bit će vremena i za ljetni odmor. Baš sljedeći tjedan s obitelji odlazim na more. No neću se tamo potpuno opustiti – istaknuo je Lacković.

Ambicije s Vardarom jasne su za sljedeću sezonu.

– Želimo konačno na završni turnir Lige prvaka. Treba vidjeti tko će sve doći u klub. Spominju se Cindrić, Marsenić, Manaskov, Maceda. Sljedeće je sezone i novi sustav natjecanja u Ligi prvaka. Jasno je da će Vardar igrati u A ili B skupini. To su dvije skupine u kojima će igrati 16 najboljih europskih momčadi – kaže Lac.

U Njemačkoj se ne štedi

Hoće li PPD Zagreb biti u jednoj od te dvije skupine?

– Morao bi biti. Posebno zbog rezultata koji su ostvarili prošle sezone, a igrali su četvrtfinale – istaknuo je Lac.

U Njemačkoj ste igrali deset sezona. Je li Duvnjak s pravom preumoran?

– Ne čudi me što mu se dogodilo. Tamo se igra svaki treći dan, tamo nema Božića, Badnjaka, praznika. I svaka je utakmica stresna jer se u svakoj mora pobijediti. I sam sam bio u dosta situacija kada me uhvatio umor. Ne treba zaboraviti da se Duvnjak nije štedio u klubu, ali ni u reprezentaciji – istaknuo je Lac.

Kad smo već kod reprezentacije...

– Nisam dosad razgovarao s novim izbornikom Babićem. Koliko vidim, ide se u pomlađivanje reprezentacije, a meni je u ovom trenutku najvažnije vratiti se u dobru formu i pomoći Vardaru u novim uspjesima – zaključio je Blaženko Lacković.

>>Duvnjak nije bolestan, samo je preumoran

Foto: Alcatel

Komentara 2

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
10:51 19.06.2015.

Lac u repku obavezno !!!!!!!!!!

DH
dalibor.hren
13:24 20.06.2015.

Lac, kod normalnih trenera i izbornika igraju najbolji, a ne najmlađi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije