Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA RIO

Bilo bi lijepo svladati Dansku kao i Poljsku pred 14 tisuća navijača

Hrvatska - Poljska
Foto: EHF
06.02.2016.
u 08:10

'Mi ćemo sigurno ići na pobjedu pa ćemo vidjeti kako će završiti. Danska je trenutačno sigurno bolja momčad od Poljaka i sigurno će se htjeti iskupiti za loš plasman na Europskom prvenstvu kada su u drugom krugu ispali od Njemačke.'

Rukometaši Hrvatske u danskom Herningu tražit će put na Olimpijske igre u Rio. Od 8. do 10. travnja naši rukometaši morat će biti barem drugi u skupini u kojoj će igrati četvrti (Norveška) i šesti (Danska) s Europskog prvenstva te azijski doprvak Bahrein. Skupina nije bila nikad teža, a prvi put igramo kvalifikacije izvan Hrvatske.

Za Igre u Pekingu igrali smo u Zadru i bili smo prvi ispred Rusije, Japana i Alžira. Četiri godine kasnije igrali smo kvalifikacije u Varaždinu gdje smo bili prvi ispred Islanda, Japana i Čilea. Sada smo prvi put u skupini s još dvije europske momčadi.

Znamo kako je u Herningu

– Daleko od toga da će biti lako. Danska i Norveška igraju pred domaćim navijačima. Jedina je dobra stvar što imamo dobar raspored. Igramo prvo s Dancima, pa s Bahreinom i na kraju možda odlučujuću utakmicu s Norvežanima – rekao je Ivan Stevanović, vratar Hrvatske.

Može li Hrvatska iznenaditi Dansku pred 14.000 gledatelja kao što je iznenadila Poljake pred 15.000 gledatelja u Tauron Areni?

– Hm, ne događaju se čuda svaki dan. Mi ćemo sigurno ići na pobjedu pa ćemo vidjeti kako će završiti. Danska je trenutačno sigurno bolja momčad od Poljaka i sigurno će se htjeti iskupiti za loš plasman na Europskom prvenstvu kada su u drugom krugu ispali od Njemačke – istaknuo je Stevanović.

Da se može igrati protiv Danaca, pokazali smo na Europskom prvenstvu 2014. godine. Igralo se u Herningu. Bila je to polufinalna utakmica. Na poluvremenu smo vodili sa 15:13, a završilo je 29:27 za Dance. Iz te momčadi u travnju neće biti Bičanića, Vorija, Buntića, Loserta, Muse, Ninčevića, Valčića i Vukovića.

– Pitanje je u kojem ćemo sastavu igrati u travnju. Kopljar je ozlijeđen, Duvnjak nezaliječen. Imamo vremena dva mjeseca, a iza svih nas bit će naporne utakmice u Ligi prvaka i nacionalnim ligama. Možda će izbornik posegnuti i za nekim novim igračima – istaknuo je Stevanović.

Sigurno je da će u konkurenciji biti Domagoj Pavlović, čak možda i Stipe Mandalinić ako bude u velikoj formi sljedeća dva mjeseca.

Norveška je stari znanac. Igrali smo protiv njih u kvalifikacijama za EP, igrali smo s njima dvaput na Europskom prvenstvu u Poljskoj. Željko Babić, izbornik Hrvatske, ima s njima skor 2:2. Treća pobjeda značit će odlazak na Igre. A Bahrein?

Bahrein nije Katar

– Nemam pojma o toj reprezentaciji. Valjda će ih izbornik dobro analizirati i dobro nas pripremiti. Objektivno, oni zaista ne bi trebali nikoga iznenaditi na turniru u Herningu – zaključio je Ivan Stevanović.

Doista, Bahrein nije poput Katara koji je kupio dosta europskih igrača s kojima su osvojili srebro na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

– Što se tiče turnira u Hernignu, nema tu puno filozofije. Da bismo otišli u Brazil, morat ćemo pobijediti ili Dansku ili Norvešku – rekao je izbornik Babić.

Javnost nije znala da je Igor Karačić, hrvatski rukometni reprezentativac, u susretu za brončanu medalju protiv Norveške dobio nezgodan udarac u slabinskom dijelu nakon čega se pojavio hematom na testisu. Pregledom u KBC-u Mostar utvrđeno je da je nužna operacija kako bi se uklonilo taj hematom. Operaciju su uspješno izveli doktori Davor Tomić i Mario Kordić.

>> Bogatiji smo nego nakon nekih turnira sa sjajnijim medaljama

– Zahvaljujem liječnicima, gospodi Kordiću i Tomiću, koji su uspješno obavili ovaj zahvat. Iduća četiri dana provest ću u mostarskoj bolnici, nakon čega slijedi oporavak kod kuće. Nadam se što skorijem povratku na rukometne parkete – rekao je Igor Karačić, koji neće moći pomoći svojoj momčadi u Ligi prvaka, na gostovanju kod Löwena 11. veljače.
Na toj utakmici Vardar će biti bez pomoći Stoilova i Manaskova, koje je klub suspendirao jer su sudjelovali u tučnjavi pokraj jedne pekarnice u Skoplju.

Komentara 2

Avatar littleMORGEN
littleMORGEN
13:15 06.02.2016.

sve se moze kad se hoce

KR
krizevcifranc
09:02 06.02.2016.

Ma ne brinite spasit če vas Isus, Gospa iz Bosne i skladištar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije