Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukomet

Bez Line Červara u novoj sezoni

Lino Červar
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
24.07.2015.
u 18:45

Liga će u novoj sezoni imati 10 klubova, najzvučniji je Veszprem, od naših igraju PPD Zagreb i Nexe

Linu Červara i njegov Metalurg nećemo ove sezone gledati u rukometnoj SEHAGazprom ligi. Kako je Metalurg u makedonskom prvenstvu osvojio tek treće mjesto, umjesto njih Makedoniju će, uz Vardar, predstavljati Zomiak iz Struge. Zanimljivo je da će Zomiak sve svoje utakmice igrati u Skoplju dok se njihova dvorana u Strugi ne obnovi. Liga će i sljedeće godine brojiti deset klubova – Veszprem (Mađarska), Meškov (Bjelorusija), PPD Zagreb, Nexe (oba iz Hrvatske), Borac (BiH), Vojvodina, Spartak (oba iz Srbije), Vardar, Zomiak (oba iz Makedonije) i Tatran (Slovačka). Sustav natjecanja ostao je isti. Igrat će se dvokružno u 18 kola, a potom slijedi završni turnir. Liga počinje krajem kolovoza, a u prvom kolu odmah igraju PPD Zagreb i Nexe.

Turski Beşiktaş na kraju je odustao od SEHA lige. Procijenili su da bi imali previše napornih putovanja, a ionako igraju u skupini B Lige prvaka gdje će odigrati 14 utakmica. Postoji ideja da posljednjeplasirana momčad u sezoni gubi status člana lige, a da pretposljednja igra baraž za opstanak u ligi. O ovom će se prijedlogu raspravljati naknadno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije