Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Valter Matošević

Ogorčeni Valter Matošević žestoko na izbornika Babića: 'Može ga biti sram!'

Željko Babić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
02.11.2016.
u 11:32

– Mislim da on trenutačno nije dorastao biti izbornik reprezentacije. Bilo bi bolje da je to Pero Metličić.

Rukometaši Hrvatske nalaze se na pripremama u Umagu. U odnosu na stručni stožer koji je bio na Olimpijskim igrama tri su nova lica – Venio Losert, trener vratara, Mirko Krolo, kondicijski trener, i Igor Čerešek, sportski psiholog. Najveće je iznenađenje što nema više Valtera Matoševića, trenera vratara. Jer, vratari su možda najmanje krivi za rezultatski neuspjeh na Igrama u Brazilu.

– Želimo igrati nešto drugačije, nadam se bolje. Imamo nove ljude u stožeru tako da vjerujemo da ćemo svi zajedno dati novu energiju i pozitivan duh i kvalitetu za bolji rezultat – rekao je Željko Babić, izbornik Hrvatske.

Razočaran i ogorčen

Zašto ste mijenjali trenera vratara kada svi jako dobro znaju da je Ivan Stevanović svojim obranama odveo Hrvatsku do bronce na EP-u te na Olimpijske igre u Rio?

– Zbog diskretnog rezultata morao sam nešto mijenjati u stožeru – rekao je Babić.

Valter Matošević vijest da više na njega ne računaju nije čuo od izbornika.

– Znao sam za svoju smjenu deset dana prije nego što me Babić nazvao. Kada mi je kratko rekao da na mene ne računa, rekao sam mu da ga može biti sram što sam to čuo od drugih. Nisam htio s njim ulaziti u bilo kakve rasprave. Naravno da sam razočaran i ogorčen što sam za smjenu saznao na jedan takav način – rekao je Valter.

Vratari su bili na visini zadatka na sve tri Babićeve akcije (EP, kvalifikacije za OI i OI)?

– Naravno da jesu. Imao sam superkorektan odnos s Alilovićem, Stevanovićem i Pešićem. Rukomet je kolektivni sport i očigledno su, kada ne ide, prvi na udaru vratari. Pa nisu uvijek samo oni krivi. Kriva je i obrana koja je, primjerice, dozvolila Karolu Bieleckom da nam postigne 13 pogodaka u četvrtfinalu Igara. Moja savjest je čista i ne smatram se odgovornim za neuspjeh na Igrama – istaknuo je Matošević.

Psiholog ne treba vratarima

Željka Babića poštuje, ali...

– Mislim da on trenutačno nije dorastao biti izbornik reprezentacije. Bilo bi bolje da je to Pero Metličić. Zamjeram mu i to što nisam bio smješten u olimpijskom selu za vrijeme Igara. Mogao sam svaki dan doći u olimpijsko selo, ali sam u 21 sat morao izaći. A treninzi su počinjali u 20.45 sati. To znači da sam bio prisutan samo prvih desetak minuta – kaže Matošević.

Žao mu je što nije otišao kada je otišao i Slavko Goluža.

– Bolje bi bilo da sam tada otišao. Ali volim ovaj posao, htio sam se još više dokazati. Vodili su me isključivo sportski motivi. Nema veze, ostajem kao trener u Zametu i vjerujem da ću se jednog dana opet vratiti u reprezentaciju – istaknuo je.

Njegov zamjenik postao je Venio Losert koji nema previše trenerskog iskustva osim što je trenutačno trener vratara u Veszpremu.

– Venio ima puno igračkog iskustva. S njim sam branio u tandemu, a bio sam mu i trener. Vjerujem da će dobro odraditi posao.

Za vratare je angažiran i sportski psiholog?

– Mislim da vratarima to neće biti potrebno. Oni su mentalno jaki i ne bojim se za njih. Bit će oni vjetar u leđa suigračima – zaključio je Valter Matošević.

Komentara 25

TW
TWITOIST
14:24 02.11.2016.

Ivano Balic je rak-rana Hrvatskog rukometa.On se ne smije uhvatiti ukostac sa odgovornoscu a vjecito je podkopavao i mutio atmosfer u Reprezentaciji,kao igrac kod Line Cavara ili kao clan stozera kod Goluze i Babica .Vrlo opasan kao covjek za sredinu.

LJ
ljimonad
15:20 02.11.2016.

ma ovaj babič je jednostavno rečeno dupelizac, zato je i ostao izbornikom. a nakon novog neuspjeha opet če mahati ostavkom...

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
15:16 02.11.2016.

za sve je kriv Gobac njega treba izbaciti iz Hrvatskog rukometa zauvijek !!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije