Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAĆA SE 'PROVUKLA'

'Anonimci' moraju u zatvor, a poznata faca plaća sitniš

Nikola i Luka Karabatić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
12.07.2015.
u 08:53

Tužitelj tražio tromjesečni zatvor uvjetno i 30.000 eura kazne

Rukometna braća Karabatić, Nikola i Luka sa smješkom sada mogu prijeći u PSG. Za aferu namještanja utakmice Montpellier - Cesson, koja je igrana u svibnju 2012. godine, prošli su samo sa novčanom kaznom. Nikola će morati platiti 10 000, a Luka 15 000 eura. I to je to. Zatvorske kazne nema. A braći je to sitniš za platiti s obzirom da su prešli u PSG za puno, puno veće novce.

Još su se i žalili

I zamislite, braća su se još žalila na dobivenu kaznu. No, tko ih poznaje reći će da i to nije iznenađenje jer su prilično štedljivi i ne vole trošiti uzalud novac. Naravno, samo kada nije riječ o kladionici...

U nekim drugim zemljama za ovakvu vrtu kazne predviđena je zatvorska kazna i u najmanju ruku uvjetna kazna. Primjerice, Nogometni savez Italije zbog namještanja utakmica kaznio je prvoligaša Pescaru sa dva boda i suspendirao četvoricu igrača na pet godina.Trećeligašu Albinoleffeleu oduzeto je 15 bodova, a četveroligašu Piacenzu 11 bodova. Prvoligaši Sampdoria i Siena moraju platiti kaznu od po 50.000 eura.

Njemački nogometni savez izrekao je kaznu Marcelu Schuonu, nekadašnji član Osnabrücka. On je zbog namještanja utakmice suspendiran na dvije godine i devet mjeseci. Zbog namještanja utakmica u Trećoj ligi Norveške u zatvor su morali Albanac Drin Shala (osam mjeseci zatvora), njegov sunarodnjak Alban Shipshani (osam mjeseci) i Senegalac Pepe Formose Mendy (šest mjeseci).

"Ukrao" mi mobitel...

Ima takvih slučajeva bezbroj, no Nikola Karabatić očigledno je preveliko ime da bi se "odmarao" u zatvoru i da ne bi pomogao PSG-u da krene po naslov Lige prvaka ili da Francuska bez njega mora igrati na europskom prvenstvu u Poljskoj, u siječnju 2016. godine.

Premda se Nikola u cijeloj toj priči pojavljuje kao najvažniji kotačić s obzirom da je s njegovog mobitela išla uplata za spornu utakmicu, on je prošao sa najblažom kaznom. On se na sudu pravdao da su mu tada mobitel uzeli djevojka i brat i da on nije imao pojma što rade. I sudac se na to izlaganje morao slatko nasmijati.

>> Nikola Karabatić osuđen je zbog namještanje utakmice!

Komentara 7

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
09:42 12.07.2015.

I za ovo je zasigurno Mamić kriv.

DU
Deleted user
08:58 12.07.2015.

To ja ta Europska pravda kojoj težimo. U prekrasnom vremenu i uređenju živimo.

BI
billynik
11:52 12.07.2015.

Licemjerje, to je pravda zemlje kojoj dio našeg društva teži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije