Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvoboj

Neviđeno na SP-u: Igor će danas igrati za Hrvatsku, a Ivan za BiH

22.01.2015., Doha, Katar - U Marriot Marquis City Center Doha Hotelu u kojem je smjestena hrvatska rukometna reprezentacija na druzenju s novinarima reprezentativci su najavili predstojeci susret s reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Igor Karacic igra za
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
23.01.2015.
u 09:36

Roditelji ne znaju za koga će navijati

Ivan i Igor Karačić jedan su od 11 pari braće koji igraju na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu. No, oni su jedina braća koja igraju za dvije različite reprezentacije. Tri godine stariji Ivan (30) igra za Bosnu i Hercegovinu, dok Igor (27) brani boje Hrvatske. Rođeni su u Mostaru, a jučer je Igor, kojeg je 2005. godine u kadetsku reprezentaciju pozvao tadašnji izbornik Irfan Smajlagić, proveo dan tješeći starijeg brata koji se oprostio od osmine finala.

– Osvojili smo prvo mjesto u skupini, igramo sve bolje, došli smo na razinu na kojoj želimo i dalje igrati, ako ne i bolje. Žao mi je zbog brata koji sa svojom momčadi nije uspio – istaknuo je Igor, dok je Ivan tužno sve to slušao i rekao:

Ivan: Bili smo naivni

– Platili smo danak neiskustvu. Malo smo si samo krivi, malo su nam suci krivi. Očigledno je to škola koju mora proći svaki debitant na velikim natjecanjima. Moramo izvući najbolje od ovog SP-a i što se bolje pripremiti za sljedeće, a to je Europsko prvenstvo u Poljskoj. Možemo se ponositi što smo ovdje, kao i igrama u skupini – istaknuo je Ivan.

Kako će biti u igri s Hrvatskom, revijalno ili?

– Neće to biti revijalna utakmica. Zašto bi bila. Možda će se oni malo štedjeti, možda će im igrati igrači koji inače manje igraju. Ali, igrat će se na pobjedu i s jedne i s druge strane. Bit će to utakmica fina za gledanje – rekao je Ivan, a Igor je dodao:

– Ne igramo utakmicu iza kuće pa da bude revijalna. Ovo je svjetsko prvenstvo i svaka je utakmica bitna. Ima tu dosta igrača kod nas koji su željni dokazivanja.

Brat protiv brata prvi će put igrati u reprezentativnoj utakmici. Inače, igrali su u SEHA ligi jedan protiv drugoga u utakmicama Meškova i Vardara.

– Priželjkivao sam da se obojica plasiramo u osminu finala. I zato mi je žao što je BiH ispala. Teško mi je gledati tako tužnog brata. Ali, ovo im je dobra škola, bit će bolje već na sljedećem natjecanju – rekao je Igor.

Sigurno će se u utakmici dogoditi da Ivan u obrani čuva Igora ili obrnuto.

– Ponosim se bratom što je izborio status seniorskog reprezentativca. To znači da je u samom vrhu ovog sporta u svijetu. Hrvatskoj od sveg srca želim da osvoji zlato u Dohi – rekao je Ivan.

Hoće li biti razmjene dresova poslije utakmice?

– Naravno, ali ne na parketu, već poslije, u hotelu – istaknuo je Igor.

Za koga će se danas navijati u rodnom Mostaru?

– Ah, teško pitanje. Navijat će se za atraktivne poteze, za što bolju utakmicu. Ne vjerujem da će se kod kuće tako lako opredijeliti za koga će navijati – rekao je Ivan.

Zajedno u Zrinjskom

Njih dvojica igrala su zajedno na početku karijere, u Zrinjskom. Onda su im se putovi razišli. Igrali su u prvenstvu BiH, Ivan u dresu Borca, a Igor u dresu Bosne.

– Voljeli bismo jednog dana ponovno igrati zajedno – uglas će braća.

Kod kuće je i treći brat, Goran. Ima 19 godina i juniorski je nogometni reprezentativac BiH,

Velika je nada i veliki je talent. Ali, mora još puno raditi. Mi mu svojim savjetima puno pomažemo. I on je navijač Hrvatske i Vardara. Poručio je da današnja utakmica završi neodlučeno – zaključio je Igor.

>>'Rođen sam u BiH, to je posebna utakmica'

Komentara 11

Avatar Lepko_Janez
Lepko_Janez
11:22 23.01.2015.

Što iz ovoga možemo zaključiti....naravno ...Hrvatska ima toliko dobrih igrača da može pojedinog i susjedima pokloniti!Bilo bi dobro da i Slovencima proslijedimo nekog koji nema kvalitetu za Hrvatsku!Hihihihihihih

Avatar AlenkaBratušek
AlenkaBratušek
14:13 23.01.2015.

Igor za Hrvašku,Ivan za BiH a Haso za Sloveniju!!!!!!!!!!hihihihihihihi

AN
Andreeejjj
18:35 23.01.2015.

Baš je lijepo vidjeti tu sliku, još su brača a igraju svaki za svooju repku...čestitammmm...izvan igrališta trebali bi se svi igrači družiti, zabavljati ali samo biti suparnici na terenu, za sve i u svim sportovima! Dolje MRŽNJA i POLITIKA!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije