Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA OBRVAN:

Prvi sam strani trener nakon punih 20 godina u jakoj francuskoj ligi

Ivica Obrvan
Foto: Pixsell
29.01.2015.
u 18:51

– Prvih mjesec i pol dana rada napravili smo velik pomak, sa sedmog se momčad popela na četvrto mjesto – kaže Obrvan

Ivica Obrvan (48) jedan je od tri hrvatska trenera koji vodi neku reprezentaciju na ovogodišnjem SP-u u Dohi, uz Slavka Golužu (Hrvatska) i Seada Hasanefendića (Tunis). Od 24 trenera na SP-u u Kataru Ivica je među deset najmlađih. Trener je postao 2000. godine.

Osvojili smo Kup EHF-a

– Igrao sam za Metković sezonu prije, a trener mi je bio Ilija Puljević. Na polovini sezone u klubu su tražili novo rješenje. Nitko nije htio prihvatiti, a ja sam imao završenu visoku trenersku školu i nagovorili su me da tih pola sezone budem igrač-trener. I uspjelo je, osvojili smo Kup EHF-a. Još pamtim finale s Flensburgom – rekao je Obrvan na početku razgovora za sportski tjednik Max!

Ostat će upisan kao trener koji je s Metkovićem tih godina opasno zaprijetio zagrebašima u borbi za naslov prvaka Hrvatske. Nažalost, peta utakmica finala doigravanja 2002. nije završena jer su se Metkovčani povukli s parketa nezadovoljni suđenjem. Ali Obrvan je te godine osvojio hrvatski Kup.

– Nakon Metkovića bio sam trener Medveščaka, pa slovenskog Gorenja u kojem je tada igrao naš Ivan Čupić. Ali, zbog sve težeg financijskog stanja otišao sam 2010. iz Velenja – priča Obrvan, koji je s Gorenjem osvojio naslov prvaka Slovenije, prvi u povijesti kluba.

A onda, 2011. na klupi Zagreba mijenja Nenada Kljaića. Imao je sasvim solidnu momčad, igrali su Horvat, Kopljar, Balić, Špiler, Gal, braća Valčić, Gojun, Pešić... Sve redom bivši ili sadašnji reprezentativci.

– U Ligi prvaka napravili smo sjajan posao. Osvojili smo 16 od 20 bodova, bili smo drugi u skupini, iza Barcelone. U osmini finala izbacili smo Metalurg, a u četvrtfinalu nas je zaustavio Kiel. No, skupo me koštao poraz na završnom turniru SEHA lige od Vardara u Areni.

Na novi angažman nije dugo čekao. Prihvatio je mjesto izbornika makedonske reprezentacije, 2013. U međuvremenu je kratko bio i trener u Kataru.

– Kada sam postao izbornik, Makedonija je u kvalifikacijama za EP imala pobjedu nad Švicarskom kod kuće i poraz od Portugala u gostima. Protiv Španjolaca smo obje utakmice izgubili, ali smo pobijedili Švicarsku i Portugal i plasirali se na EP – kaže Linci.

Na EP-u u Danskoj, Makedonija je prošla prvi krug, ali je na kraju osvojila 10. mjesto.

– S obzirom na rezultate na otvaranju SP-a u Kataru moram biti super zadovoljan. Kad sam počeo s pripremama 22. prosinca, imao sam velikih problem s igračima Metalurga koji su u klubu prošli pravu kalvariju. Šest mjeseci nisu dobili plaću, jedno vrijeme nisu ni trenirali. I zato im skidam kapu za sve što su napravili – kaže Obrvan kojeg su lani kritizirali jer je u reprezentaciju uvrstio i Srbina Pribaka i Slovenca Vugrineca. No, pokazalo se to odličnim potezom.

Sa 7. na 4. mjesto

Nakon Metkovića, Medveščaka, Gorenja i Zagreba, u studenom je postao trener francuskog Chambéryja za koji igraju i naši Damir Bičanić i Jerkom Matulić.

– Velika je stvar, ne samo za mene nego za hrvatski rukomet, što su Francuzi nakon 20 godina angažirali stranog trenera. I to je učinio klub koji uz Montpellier ima najveću tradiciju u Francuskoj. Prvih mjesec i pol dana rada napravili smo velik pomak, sa sedmog se momčad popela na četvrto mjesto. Imam ugovor na dvije i pol godine. Od šest utakmica ostvario sam četiri pobjede i dva poraza. Za mene je rad u Chambéryju veliko priznanje. I želim da na temelju mog rada otvorim put još kojem našem treneru – zaključio je Obrvan.

>> Goluža i Obrvan: Nisu prijatelji, ne druže se ni u svom gradu, ali se poštuju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije