Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'krvnici hrvatske'

Poljska nakon drame u produžecima slavila protiv Španjolske i osvojila broncu

Poljska - Španjolska
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
01.02.2015.
u 16:48

Iako se pred kraj osnovnog dijela utakmice nalazila u iznimno neugodnoj situaciji, Poljska se nije predala

Poljska je nakon velike borbe i drame s dva produžetka pobijedila Španjolsku (29:28) te osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Treća je to bronca na SP-ima za momčad koja je u četvrtfinalu presudila Hrvatskoj.

Bio je to izjednačen ogled, a iako se pred kraj osnovnog dijela utakmice nalazila u iznimno neugodnoj situaciji, Poljska se nije predala, i baš kao protiv Hrvatske stigla do velike pobjede.

Nakon prvih 30 minuta rezultat je bio izjednačen – 13:13. U nastavku, Španjolci su bolje počeli, stvarajući sve veću prednost.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Osam minuta prije kraja drugog poluvremena, pogotkom Tomasa, Španjolska je vodila 22:18 i činilo se kako su Poljaci nokautirani. No, probudili su se na vrijeme, a Szyba im je sa zvukom sirene donio produžetke (24:24).

Nakon prvih 5 minuta bilo je 26:26, a posljednji pogodak vrijedan bronce zabio je Kamil Syprzak u posljednjoj minuti za 29:28.

Španjolcima nije pomoglo niti 15 obrana Vargasa, dok je poljski vratar Szmal obranio pet udaraca manje. Najbolji strijelac utakmice bio je Szyba sa osam golova, dok je Tomas zabio sedam.

>>Katar nova rukometna sila: Šeikov šoping donio je finale

Komentara 3

ST
strsljen2013
17:58 01.02.2015.

Bronca za šutnju.

LA
Laura Anny
17:42 01.02.2015.

Bravo, samo da Karabatic srusi smece koje se dogovara o cijeni nafte a za sve ostalo ratuje.

FO
fora245
20:59 02.02.2015.

svaka cast poljacima na borbenosti zasluzili su BAR broncu.e tu se vidi uloga TRENERA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije