Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRA ZA ZABORAV

Gotovo je! Hrvatska ostala bez borbe za medalju u Kataru!

Slavko Goluža
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/16
28.01.2015.
u 17:54

Vodili smo s dva razlike, imali dva igrača više i uspjeli smo to prokockati. Ponovno izbornik Goluža nije nudio nikakva rješenja dok se susret lomio.

Hrvatska rukometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Kataru izgubila je od Poljske 22:24 (10:12) i ostala bez u polufinala! Time cilj nije ispunjen, iznimno smo razočarali igrom, nitko to nije očekivao.

U najavama utakmice upozoravalo se na jake Poljake, njihovu nešto sporiju igru i šutere, ali izbornik Slavko Goluža nije dobro pripremio susret. Suprotstavio je protivniku isključivo obranu 6-0, nije ništa činio dok se susret lomio i to nam se osvetilo. Nevjerojatno je da Karačić dobije priliku igrati veliku većinu susreta, a Bičanić sjedi na klupi nakon prvih pet minuta na terenu. Ista je stvar i s Igorom Vorijem, koji je bio poprilično nervozan, činio pogreške, a Musa je bio vrlo dobar.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dopustili smo Poljacima u prvom poluvremenu da razviju svoju igru, strpljivu, za protivnika dosadnu i s dugim napadima. Jednostavno smo ušli u njihov ritam i nismo ga ničim razbijali. Zato smo zaostajali u jednom trenutku s tri razlike, da bi na poluvrijeme otišli s minus dva. Treba spomenuti da nije bilo Duvnjaka u prvom dijelu – ni jedan pogodak, griješio je. Ali itekako se popravio.

Zabio je četiri gola zaredom, napravili smo 5:0 odmah na početku, pobjegli smo na tri razlike i trebali smo prelomiti utakmicu, a tad se dogodila nevjerojatna crna rupa. Pogreške Kopljara i posebno Karačića vratile su Poljake u igru, nije pomoglo ni što je cijelo drugo poluvrijeme branio vrlo dobri Ivić. I još smo dobili sjajan dar – Poljaci čine dva teška prekršaja, imali smo šest minuta prije kraja dva igrača više, 22:20 i sve je izgledalo nekako gotovo. A onda primimo gol koji ne smijemo primiti, uz to Kopljar dobiva isključenje i sve se raspalo. Činjenica da su Duvnjak i Kopljar bili najbolji strijelci s po pet golova nije ništa značila, nestali su zajedno s ostalima. Chrapkowski i Syprzak bit će zapamćeni, zabili su svaki po tri kad je bilo najpotrebnije.

I ne samo oni, svi Poljaci su u tim prijelomnim trenucima bili mnogo pribraniji i ta nijansa je presudila. Nije nam se to smjelo dogoditi, ali to je samo dokaz da Brazil nije bio slučajnost, jednostavno nismo zaslužili doći u položaj da se borimo za medalju. Poljaci jesu.

Sad nas čeka (petak, 30. siječnja) utakmica s Nijemcima za peto mjesto, vrijedna Olimpijskih igara 2016. godine.

>> Josip Valčić: Nesreća s Bieleckim u meni je ostavila dubok ožiljak

>> Poljaci su nam mušterije, siguran sam da ćemo pokazati pravo lice

>> Štrlek: U mom Kielceu Hrvati i Poljaci veliki su suparnici

Komentara 205

LU
lukcirus
17:34 28.01.2015.

Mi Hrvatiii !

DI
Diners
18:24 28.01.2015.

Vratimo Linu Ćervara! Dr. trener rukometa. Slavek je za nj. pripravnik!

JO
jozomali
19:16 28.01.2015.

ukratko da smo imali ivića umjesto alilovića od početka mi bi slavili s dva razlike....poljaci nisu bili bolji....nego im je golman bio znatno bolji od alilovića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije