Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirko alilović

'Nisam razgledao Dohu, jedva stignem na kavu ovdje iza hotela'

21.01.2015., Duhail Handball Sports Hall, Doha, Katar - 24. svjetsko rukometno prvenstvo, 4. kolo, grupa B, Makedonija- Hrvatska. Mirko Alilovic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
23.01.2015.
u 15:45

Statistika: Mirko nije među 20 najboljih vratara na SP-u

Mirko Alilović jedan je od junaka hrvatske rukometne reprezentacije, a po statistici obranjenih udaraca nema ga među prvih dvadeset. Doista čudno zna li se da je Hrvatska prva u skupini, bez ijednog poraza. Sakupio je Mirko u tri utakmice, protiv Irana nije branio, 34 obranjene lopte (gotovo 10 po utakmici). Ali, ima prosjek od samo 30 posto obranjenih udaraca jer je prema njemu upućeno čak 113 udaraca. Od toga treba oduzeti 18 blokada i barem tridesetak promašaja.

– Ne mislim da mi je ovo za sada najbolji turnir na kojem branim. Bilo je nekoliko još boljih izdanja. Ali, ne opterećujem se statistikama. Bitno je da mi dobro igramo i da pobjeđujemo – kaže Mirko.

Operacija je prošlost

Obrani nam zasad dobro ide.

– Da, igra sve bolje i bolje. Ima tu još nekih pogrešaka koje ispravljamo u hodu – rekao je Mirko.

Veći dio ove sezone propustio je zbog operacije ramena.

– Da kucnem o drvo, ozljeda je stvar prošlosti. Možda mi nedostaje malo više utakmica, ali za sada moram biti zadovoljan svojom formom – istaknuo je.

Kao junior branio je za Bosnu i Hercegovinu. Poslije se opredijelio za Hrvatsku.

S kakvim emocijama danas pristupa utakmici protiv svoje nekadašnje reprezentacije?

– Davno je to bilo kada sam branio za BiH. Hrvatska je uvijek bila moj izbor. Očekujem da danas nastavimo niz pobjeda. Nije isto dočekati utakmicu osmine finala s porazom ili pobjedom. Gledao sam neke utakmice reprezentacije BiH i nitko je nije nadigrao. Štoviše, u nekim utakmicama koje je izgubila čak je i morala pobijediti. Igrom slučaja nije prošla skupinu i sigurno će u igri s nama htjeti pokazati da joj je ipak mjesto u osmini finala – rekao je Mirko.

U krugu smo favorita

Vaši favoriti?

– Uvijek isti, Francuska, Danska, Španjolska i Hrvatska. A opasne su i Njemačka te pogotovo Švedska koja je sve svoje suparnike pobijedila s desetak pogodaka prednosti – napominje Mirko.

Sa suprugom i djecom čuje se svakodnevno, zovu ga i ljudi iz njegova Veszprema.

– Zvao me trener Ortega i poželio mi sreću u natjecanju – istaknuo je Mirko.

U Dohi ste već tjedan dana, jeste li uspjeli što vidjeti od grada?

– Uh, čini mi se da smo tu već mjesec dana. Ne, nisam ništa vidio, jedva odem 100 metara iza hotela na kavu. Uglavnom nam se sve vrti od hotela do dvorane i nazad. Bitno je da se mogu dobro naspavati jer su kreveti u sobi dugački i široki – zaključio je Alilović.

>>Je li ovo najbrutalniji prekršaj na SP-u? I nije kažnjen crvenim kartonom!

>>Neviđeno na SP-u: Igor će danas igrati za Hrvatsku, a Ivan za BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije