Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVANO BALIĆ

Mozart se sada može bezbrižno vratiti u reprezentaciju

Ivano Balić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.01.2015.
u 20:02

Izgubili smo sjajnu osobu, miljenika publike, uzora svim igračima

Ivano Balić po povratku iz Dohe, gdje je radio kao sukomentator na televiziji BEIN sport, objavio je svom sadašnjem klubu Wetzlaru da će okončati igračku karijeru na kraju ove sezone. Objava o prestanku karijere nije iznenađenje jer je o tome Balić već razgovarao s čelnicima kluba. Uostalom, prije Svjetskog prvenstva Zoran Gobac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, objavio je da će Ivano po okončanju karijere preuzeti njegovo nekadašnje mjesto koordinatora za muški rukomet.

– S Gopcem sam razgovarao o toj temi, ali se nismo ništa konkretno dogovorili. Istina da me zanima rad u Savezu, posebice s mlađim kategorijama, s djecom. Trener nikad nisam želio biti jer nemam živaca za to – rekao je Ivano u Dohi.

U Wetzlaru su željeli da Ivano odradi još jednu sezonu, ali neće.

– Morate znati kada je pravo vrijeme za odlazak, a ja sam odlučio da je to sada, na kraju ove sezone. Odluku je bila teška donijeti. U Wetzlaru se zaista osjećam jako dobro. To što je klub želio produljiti ugovor, to je za mene velika čast. No moje tijelo više nije mlado, sve teže podnosi napore, treninge, utakmice. A tu je i moja obitelj s kojom želim biti puno više nego dosad – rekao je Ivano Balić.

Svoju posljednju službenu utakmicu odigrat će 8. svibnja kod kuće protiv Ballingena. Kakva će to rukometna fešta biti.

– Izgubili smo sjajnu osobu, miljenika gledatelja. On je svima bio uzor na parketu i izvan njega. Žao mi je što odlazi, ali ga razumijem. Nakon njegova odlaska ništa više neće biti isto u našem malom klubu. Navijačima poručujem neka ne tuguju, nego još do kraja lipnja uživaju u majstorijama jednog velikog igrača – rekao je Bjorn Seipp, direktor kluba.

Balićeva klupska karijera traje od 1997. godine kada je počeo igrati za Split. Od 2001. do 2004. igrao je za Metković, a od 2004 do 2008. za španjolski Portland. Onda je kao velika zvijezda došao u Zagreb gdje je ostao do 2012. godine kada se vratio u Španjolsku, ovaj put u Atletico. Po raspadu madridskog kluba dolazi u Wetzlar. U reprezentaciji je bio od 2002. do 2012. godine. U tih deset godina osvojio je osam medalja, među kojima olimpijsko i svjetsko zlato. Dvaput je bio proglašen za najboljeg rukometaša svijeta, 2003. i 2006. godine. Veliko priznanje doživio je na Olimpijskim igrama u Pekingu kada je nosio hrvatsku zastavu na otvaranju. Nakon 18 godina aktivnog igranja Ivano je u 35. godini rekao dosta. No na sreću neće otići uz rukometa. Nakon tri godine ponovno se vraća u hrvatsku reprezentaciju kao koordinator, a, tko zna, možda jednog dana i kao trener, izbornik. Vidjeti Ivana na klupi, e to bi bilo nešto zaista posebno.

>> Balić potvrdio: Na ljeto ću završiti karijeru

Komentara 7

Avatar Demon_Cleaner
Demon_Cleaner
20:51 29.01.2015.

Gobac Goluža out Balić Červar in

GU
guderian
08:18 30.01.2015.

Kakav je ovo naslov? Postojao je samo jedan Mozart u sportu!!!!!

DU
Deleted user
19:37 29.01.2015.

Iz reprezentacije su ga kopitnuli k o ispijeni tetrapak u jarak! Prisjetimo se onog glumatanja Goluže da mu se Balić nije javljao kad ga nazivao na mobitel... Nije mogao otrpiti da je ovaj svjetski igrač i onda ga "odgulio" iz reprezentacije kao osobito ponižavajuće...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije