Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZLIKE U PLAĆAMA

Modrić za mjesec dana zaradi više nego Duvnjak u godinu dana

Domagoj Duvnjak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
15.01.2015.
u 12:02

Igra za oko 500 tisuća eura na godinu, a Modrić ima pet milijuna eura.

Katar je od 15. siječnja do 1. veljače domaćin Svjetskog rukometnog prvenstva na kojemu je hrvatska reprezentacija u najužem krugu favorita za osvajanje jedne od medalja. Rukomet je najtrofejniji hrvatski sport, kauboji praktički sa svakog velikog natjecanja donesu odličje, no njihovi uspjesi na terenu nisu popraćeni adekvatnom financijskom nagradom. Stoga smo odlučili usporediti koliko godišnje zarađuju najbolji hrvatski, a prema tome i svjetski rukometaši u odnosu na 'konkurente' u nogometu...

Tako najbolji svjetski rukometaši na godinu ne mogu zaraditi koliko neki malo nogometaš zaradi u samo mjesec dana. S najplaćenijim svjetskim nogometašima se ne mogu nikako mjeriti - Cristiano Ronaldo na godinu zarađuje 18 milijuna eura, Leo Messi (ovisno o bonusima) između 18 i 20 milijuna €...

Luka Modrić je najplaćeniji hrvatski nogometaš s godišnjom zaradom od oko 5 milijuna eura, Mario Mandžukić u Atleticu ima tek nešto manje, dok Darijo Srna i Vedran Ćorluka zarađuju oko 4 milijuna eura na godinu. Najplaćeniji nogometaš zagrebačkog Dinama je Junior Fernandes koji ima 900.000 eura na godinu, Soudani je na 500.000 € kao i Machado, najskuplji domaći nogometaš je Marcelo Brozović s nešto više od 300.000 €, dok Pivarić i Antolić imaju oko 150.000 € godišnje.

Domagoj Duvnjak 2013. godine je proglašen najboljim svjetskim rukometašem, a trenutno igra u njemačkom Kielu za oko 500.000 eura na godinu. Duvnjak je u ovom trenutku jedan od najplaćenijih svjetskih rukometaša, a kad je 2009. iz CO Zagreba odlazio u HSV bio je uvjerljivo najskuplji svjetski rukometaš. Cijeli je njegov transfer iz Zagreba u Hamburg iznosio za rukomet vrtoglavih 2.5 milijuna eura. Zagreb je dobio milijun eura odštete, a Duvnjak je u HSV imao 220.000 € godišnje.

>> Više pročitajte na Goal.com

>> Duvnjak je izrastao u velikog pobjednika, Vori je dobri duh naše reprezentacije

>> Najplaćeniji nogometaš na Svjetskom prvenstvu nije Messi, a nije ni Ronaldo

Komentara 1

Avatar rajetin
rajetin
13:33 15.01.2015.

Duvnjak za mjesec dana zaradi više nego prosječni hrvatski radnik za deset (10) godina. Modriću za to treba jedan vikend. Ili, Duvnjak za godinu dana zaradi više nego prosječni hrvatski bračni par u tijekom čitavog radnog vijeka (ukupno 80 godina rada), a Modrić za godinu dana više nego cijeli razred maturanata do kraja života. Tko nam je kriv što dobro ne igramo nogomet! Ili barem rukomet!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije