Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĆAVAR PORUČUJE

Keta, sjeti se Tunisa sa Svjetskog prvenstva na Islandu

21.01.2015., Duhail Handball Sports Hall, Doha, Katar - 24. svjetsko rukometno prvenstvo, 4. kolo, grupa B, Makedonija- Hrvatska. Damir Bicanic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
25.01.2015.
u 14:00

Imamo klasu i iskustvo, ne smije s njima juriti, kaže Pako Ćavar

Gotovo je "zagrijavanje" u skupini, sad počinju "nokaut" utakmice i Hrvatska više nema prava na pogrešan korak! Naša je momčad opipljivi favorit u nedjeljnom dvoboju s Brazilom u osmini finala SP, no oprez je još kako potreban. Jer, Brazilci su pokazali da mogu zagorčati život, nije to više ona momčad na kojoj se "nabijala" gol-razlika.

Kad bismo povukli usporednicu, Brazil je otprilike na onoj razini na kojoj je Tunis bio prije 20 godina, kad je namučio Hrvatsku u osmini finala SP na Islandu! Iako su Hrvati bili veliki favoriti, do četvrtfinala su došli tek boljim izvođenjem sedmeraca! Tunis je tada, baš kao i Brazil sad, igrao brzo (i brzopleto), s mnogo trke i bez previše taktike, obrana im je bila duboka (3-3, 4-2...), sve to sad radi i Brazil. Jedan od aktera tog dvoboja bio je Patrik Ćavar, evo i njegova sjećanja:

– Toga su se dana stvari jednostavno tako posložile! Uletjeli smo u njihov ritam, iznenadili su nas tom "divljom" igrom bez pravoga sustava. Lopte su nam ispadale iz ruku i u toj neobičnoj utakmici prepunoj jurnjave nismo se snašli, ali smo ipak pobijedili. Bilo bi dobro kad bi izbornik Slavko Goluža, koji je tada igrao, podsjetio malo svoje dečke na taj dvoboj i upozorio ih na možebitne opasnosti – smara Ćavar.

Bit će iznimno važno sačuvati mir i ne prihvatiti jurnjavu. Kakvu Hrvatsku očekujete?

– Vjerujem da će na kraju sve biti dobro. Logično je da moramo držati niti igre, ne smijemo se s njima bezglavo nadtrčavati. Uopće ne sumnjam da imamo pravi recept za igru protiv momčadi koje ne igraju uobičajeno – kaže Ćavar i naglašava:

– Iako je Brazil dosad ugodno iznenadio, još je kvalitativno daleko od naše momčadi i uz normalan pristup i angažman ne bi smjelo biti problema. Brazilce se, dakako, nikako ne smije podcijeniti, ozbiljnom i čvrstim ulaskom u utakmicu odmah im se mora pokazati tko je gazda i poručiti im da nemaju što tražiti u ovoj utakmici – zaključio je svoja promišljanja nekoć sjajni Patrik Ćavar.

>> Goluža: Brazilci su fanatici, morat ćemo biti borbeni i agresivni

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije