Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVLADALI NJEMAČKU

Katar postao iznenađenje prvenstva – ušao u polufinale!

Katar
Foto: Reuters/PIXSELL
28.01.2015.
u 19:06

Utakmica je završila s rezultatom 26:24, a u jednom trenutku bilo je čak šest razlike za domaćina bodrenog publikom

Rukometna reprezentacija Katara uspjela je na krilima navijača pobijediti Njemačku u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 26:24 (18:14) i plasirati se u polufinale.

Domaćin će se boriti za medalju. Nije to nesvakidašnji događaj, ali ovo je prvi put da neka azijska momčad ulazi među četiri. I to baš protiv Njemačke, koja je bila ugodno iznenađenje prvenstva.

A nisu ni imali pomoć sudaca, dobili su dva isključenja, Nijemci su dobili tri, ali jednostavno su bili koncentriraniji. Čak su njemački vratari imali više obrana, njih 13 u odnosu na 12 Katara.

Najefikasniji je bio Marković sa šest pogodaka, ali i 17 ispucanih lopti. Kod Nijemaca s pet golova najefikasniji je bio Gensheimer, a ujedno je zabio jedini od tri sedmerca Njemačke. Katar je gađao tri od četiri sa sedam metara.

Ipak, Nijemci su bili na 20:21 nakon 12:18, ali dalje nije išlo, Katar bježi na 24:21 i nakon tog su održavali vodstvo te napravili ono što Hrvatska nije mogla – borit će se za medalju!

>> Slovenija i Katar prvi četvrtfinalisti Svjetskog prvenstva

>> Goluža nakon debakla: Ne mogu reći je li ovo uspjeh ili neuspjeh

>> Gotovo je! Hrvatska ostala bez borbe za medalju u Kataru!

>> Domagoj Duvnjak: Ma, teško nam je ovo sjelo, morat ćemo prespavati

Komentara 4

Avatar mlijeko
mlijeko
20:04 28.01.2015.

Cijelo ovo prvenstvo suci su gurali Njemačku, naročito u utakmicama u grupi, a kulminacija je bila protiv Rusije..Ovakve namještaljke za domaćine su već pomalo smiješne..sjetimo se samo SP u Srbiji. Srbija u finalu a poslije je nestala sa rukometne scene..Sve to šteti rukometu..

VO
vojokarakolindu
21:52 28.01.2015.

na krilima srba ide katar po medaju

Avatar Trpimir
Trpimir
20:50 28.01.2015.

Uff koliko ih je to negdje kostalo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije