Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgubili u četvrtfinalu

Goluža nakon debakla: Ne mogu reći je li ovo uspjeh ili neuspjeh

SP Katar 2015.
Foto: Goran Stranzl/PIXSELL
28.01.2015.
u 18:34

– Priprema nije bila kriva, samo nismo više trčali na kraju utakmice. Pala nam je koncentracija i promašili smo previše zicera – kaže Goluža.

Izbornik Slavko Goluža pokazao je da ipak nema ono nešto kad se utakmice lome, uporno čeka da netko drugi odradi posao za njega i to je bilo jasno protiv Brazila, a posebno protiv Poljske. Zato smo ostali bez borbe za medalju i moramo igrati za peto mjesto s Nijemcima i tako osigurati nastup na Olimpijskim igrama 2016. godine.

Nažalost, izbornik nije želio otkriti je li ovo uspjeh ili neuspjeh, iako je jasno da je veliki neuspjeh. Poljska je bila prva ozbiljnija reprezentacija s kojom smo igrali.

– Ne mogu reći je li uspjeh ili neuspjeh, to moramo analizirati poslije – rekao je Goluža i nastavio o utakmici:

– Promašili smo previše zicera i Szmal (vratar Poljske op.a.) bio je izvrstan, to je presudilo.

Ispravio se potom i sjetio situacije koja je uistinu presudila.

– Dobili smo isključenje koje to nije bilo, a prije toga primili gol s dva igrača više – kazao je Goluža i naglasio da je protivnik bio sretniji.

Pripremu za utakmicu nije krivio za debakl, smatra da je taj dio bio dobar, ali igrači nisu ispunili predviđeno.

– Priprema nije bila kriva, samo nismo više trčali na kraju utakmice. Pala nam je koncentracija i promašili smo previše zicera. Imamo za čime žaliti, ali moramo se okrenuti prema sutra i utakmici za peto mjesto – otkrio je Goluža, ali nije otkrio zašto nije ništa mijenjao kad je vidio da igrači ne trče i nisu koncentrirani.

Na kraju to više nije ni važno, utakmica je izgubljena i ostaje tuga jer trebali smo otići u polufinale...

>> ANKETA Zašto je Hrvatska razočarala na SP-u?

>> Gotovo je! Hrvatska ostala bez borbe za medalju u Kataru!

>> Pogledajte tko je Hrvatsku bodrio na tribinama, a tko u svečanoj loži

Komentara 56

DU
Deleted user
18:46 28.01.2015.

Svi znaju za razliku između seljaka i seljačine! Evo, mi smo imali izborničinu tamo... Na Červara se osulo drvlje i kamenje jer je gubio finala, a finala više ni igramo, zar ne?

Avatar Trpimir
Trpimir
18:57 28.01.2015.

Evo ja cu ti pomoci: ovo ne da je neuspjeh neg je: Debakl!!

MA
MagnusJohnson
18:44 28.01.2015.

Ne možeš reći jeli ovo uspjeh ili neuspjeh? Goluža, većina nam igrača nastupa za neke od najvećih europskih klubova gdje su nositelji, evo ja ću ti reći, ovo je neuspjeh! A sada kupi krpice i mrš od repke, sa sobom pokupi i Grinča!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije