Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI IZBORNIK

Goluža: Makedonije se ne bojimo, ali šanse su 50:50

17.01.2015., Duhail Handball Sports Hall, Doha, Katar - 24. svjetsko rukometno prvenstvo, 2. kolo, grupa B, Tunis - Hrvatska. Izbornik Slavko Goluza.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
20.01.2015.
u 13:45

– Želio bih pohvaliti naše navijače, koji ovdje žive i rade u Kataru, i koji su uz nas iz utakmice u utakmicu te nas dolaze bodriti u sve većem broju. Stvarno su nam velika podrška – rekao je Goluža.

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom najteži je ispit na Svjetskom prvenstvu u Kataru do sada. Izabranici Slavka Goluže sutra će u 17 sati odmjeriti snage s Makedonijom u utakmici koja će vjerojatno dati pobjednika skupine.

– Protiv Makedonije očekujem tešku i pomalo nervoznu utakmicu svih 60 minuta te pravu borbu. Obje će ekipe dati sve od sebe da pobijede, svi se jako dobro poznajemo, nema tu mnogo skrivanja i nijanse će odlučivati. Možda jedan raspoloženi igrač ili vratar, to je jedna utakmica koja se igra i zato su nam podjednake šanse – rekao je Goluža, prenosi HRS.

Nakon toga je dodao da se ne bavi Makedoncima.

– O protivniku ne razmišljam i to igrači mogu potvrditi. Toliko smo jako koncentrirani na sebe i želimo se fokusirati isključivo na zadatke i onaj segment igre koji igrači moraju izvršiti. Neka to učine na najbolji mogući način, da daju sve od sebe. Respekt postoji, ali nemamo se razloga bojati. Bit će ovo prava utakmica da ljudi uživaju u njoj i neka pobijedi bolji, šanse su nam 50:50.

Izbornik ima poruku za sve hrvatske navijače u Kataru.

– Želio bih pohvaliti naše navijače, koji ovdje žive i rade u Kataru, i koji su uz nas iz utakmice u utakmicu te nas dolaze bodriti u sve većem broju. Najljepša hvala od mene, mojih igrača i stožera. Stvarno su nam velika podrška te se nadam da će i na sljedećim utakmicama doći u još većem broju, a na nama je da se odužimo što boljim utakmicama te da ih učinimo sretnima.

Kapetan Igor Vori imao je zamjerku nakon jučerašnje pobjede nad Iranom.

– Zapelo mi je za oko, malo je nespretno bilo napisano da su stariji igrači rezerve u ovoj ekipi. Ovdje nema rezervi, ovdje je 16 reprezentativaca koji nose hrvatski dres i u svakom trenutku mi smo jedna momčad i jedna grupa i svi funkcioniramo i igramo na isti način. Svaki je igrač važan, bilo onaj koji igra 60 minuta ili 30.

Nakon toga se osvrnuo na Makedonce.

– Imaju 16 igrača ekstra klase i njima će dodatan motiv biti igra protiv Hrvatske i pobjeda. Znamo tko je izbornik, Ivica Obrvan, kojemu bi to bila jedna od većih pobjeda u karijeri. Mi smo koncentrirani samo na sebe i svoju igru i na kraju se nadam da ćemo slaviti.

S njim se slaže i vratar Filip Ivić.

– Prema mome mišljenju, to je najteža utakmica u skupini koja će odlučivati o nositelju skupine. Bit će ovo teško, ali ne sumnjam u našu kvalitetu. Dobro ćemo se pripremiti i ući maksimalno u utakmicu.

>> Ivano Balić: Još se nisam ništa dogovorio s Gopcem, a Hrvatsku vidim u polufinalu

 

Komentara 10

HA
Hancov
17:17 20.01.2015.

Ajmo momci po jos jednu pobjeduuuuuuuuuuuuuuuuu!!!

TO
tomica351
09:10 21.01.2015.

goluza je htio time nas ne postaviti za favorita i time dodatno opteretiti igrace imperativom pobjede.samo bi svi kritizirali: p

SJ
sasa.jakovina
22:51 20.01.2015.

50:50 s Makedonijom u rukometu je isto kao 50:50 s Švicarskom u ekonomiji! Goluža po pobjedu i ne kakaj!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije