Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan nakon ispadanja

Gobac i Goluža objasnili razloge ispadanja: 'Izbornik će snositi posljedice'

Goluža i Gobac
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
29.01.2015.
u 10:17

– Sve bi bilo drukčije da nije bilo ozljeda. Nismo imali pravog šutera koji može opaliti sa 10, 11 metara – rekao je Goluža

Dan nakon ispadanja od Poljske na Svjetskom prvenstvu u Kataru, na konferenciji za novinare pojavili su se izbornik Slavko Goluža i glavni čovjek hrvatskog rukometa Zoran Gobac. Njih su dvojica pokušali objasniti razloge ispadanja.

– Nije baš najbolji povod, ali ne možemo se izvući iz ove kože. Svima je jasno da smo ispunili prvi cilj i izborili kvalifikacije za OI. Bitno je samo da pokušamo biti peti kako bismo bili domaćini kvalifikacijskih grupa – započeo je Gobac pa nastavio:

– Imamo previše igrača koji igraju u jednom smjeru. To je na ovakvom turniru neizdrživo. Moramo poraditi na disciplini. Je li ovo uspjeh ili neuspjeh, to će analiza pokazati. Ne bježimo od rasprave i od pitanja, ali činjenica jest da smo ostvarili prvi cilj. Ne bježimo od odgovornosti. Ostali smo među sedam, osam. To je malo za zahtjeve naših navijača. No, moramo istaknuti da je naš najbolji igrač došao na turnir izmoren bolešću, nije uspio završiti liječenje i to je jedan od uzroka, ali nije opravdanje za poraz. Domagoj je došao na SP, a morao je prekinuti liječenje i hvala mu na tome.

Što dalje?

– Ništa se ne mijenja. Izbornik će snositi posljedice. Postavili smo ciljeve, prvi je ostvaren, a vidjet ćemo što će biti dalje. Imali smo otvoren put do finala, ali sami smo krivi za sve.

Izbornik Goluža žali zbog navijača.

– Žao nam je što smo razočarali naciju. Bilo je pogrešaka... Istina. Ali dečki su dali sve od sebe. Nitko nije htio više od igrača i mene da prođemo u polufinale. Mjesta za kritiku ima, ali najlakše je sjediti uz kokice i s daljinskim upravljačem te kritizirati. Sve bi bilo drukčije da nije bilo ozljeda. Nismo imali pravog šutera koji može opaliti sa 10, 11 metara, rekao je Goluža i zamolio:

– Molim vas da ovaj turnir shvatite kao nešto što još nije gotovo. Vaša pomoć nam treba da se oprostimo s pobjedom.

>>ANKETA Zašto je Hrvatska razočarala na SP-u?

>>Treba li Slavko Goluža nakon ispadanja napustiti reprezentaciju?

Komentara 33

MA
marelica
10:34 29.01.2015.

Ovo je turnir na kojem smo imali najmanje ozljeda, najlakšu grupu, najbolji ždrijeb, dobre igrače i lošeg izbornika.

FR
franctahi
10:32 29.01.2015.

stvar je karaktera i ljudske veličine nakon lošeg rezultata staviti mandat na raspolaganje. patetične isprike su odraz karaktera.

DU
Deleted user
10:43 29.01.2015.

Dosta je punomasnih izjava, ostavka je već trebala pasti jučer!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije