Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNI KRAH

Duvnjak je riskirao, nakon Svjetskog prvenstva mora odmah na operaciju

Domagoj Duvnjak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
30.01.2015.
u 09:00

Otkriveni razlozi slabijih izdanja našeg najboljeg igrača

Kada je Slavko Goluža, izbornik rukometaša, nakon utakmice s Poljskom rekao da je porazu kumovala i neka viša sila, malo je tko u tom trenutku znao ili razumio o čemu se radi. Na upit da to objasni, izbornik je rekao kako će sve objasniti nakon Svjetskog prvenstva. No, dan kasnije Zoran Gobac, dopredsjednik Saveza objasnio je o čemu je riječ:

Nije želio priznati problem

– Domagoj Duvnjak prekinuo je liječenje kako bi odigrao ovaj turnir. Riskirao je svoje zdravlje da pomogne reprezentaciji. Jasno da nije bio na visini zadatka. Igrati tako neizliječen vrlo je opasno, pa čak i rizično. Nakon povratka sa Svjetskog prvenstva hitno će morati na operaciju – rekao je Gobac.

Riječ je o problemu s očima zbog kojeg je Duvnjak propustio kvalifikacijske utakmice za odlazak na EP protiv Nizozemske u Koprivnici i Turske u Ankari. Kada se pojavio na završnim pripremama, Duvnjak je rekao kako je sve u redu, kako nema nikakvih problema i da terapija ide svojim tijekom. Isto je ponavljao i u Dohi. Očito nije htio previše dramatizirati, a imao je velik razlog. Ne igrati sto posto spreman nije šala, posebice ako je riječ o najboljem igraču reprezentacije.

– Ma nije mi ništa, spreman sam, zdrav sam – stalno je ponavljao Duvnjak koji zbog svoje skromnosti nije htio potencirati da ima problem pa makar on nije tako dramatičan kako je prezentirano. Jer, daleko od toga da Dule ne vidi na parketu. No, kada mu se oko upali, vid mu se smanjuje i do 50 posto, a tada mu sigurno nije lako igrati.

A da smo tek došli ovamo bez njega? I to još u trenutku kada se Josip Valčić kao jedan od srednjih vanjskih ozlijedio, a Luka Cindrić nije igrao niti je trenirao mjesec dana zbog štrajka u Metalurgu! Onda bismo vjerojatno ispali već u osmini finala...

Dule je u sedam utakmica imao 51 posto šuteva (25 od 49). Prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj završio je turnir na 56 posto, a u Švedskoj 2011. godine, kada je dijelio minutažu s Ivanom Balićem na 50 posto.

Nitko nije bio na infuziji

– Ne treba sad upirati prstom isključivo u Duvnjaka. On je najmanje kriv za poraz od Poljaka. Jedan od krivaca sam ja, koji sam odigrao jako loše, a tu sam najiskusniji i najstariji igrač – rekao je kapetan Igor Vori.

Za Domagoja Duvnjaka u budućnosti Gobac ima svoje viđenje.

– Domagoj mora biti pravi srednji vanjski, što znači da je on taj koji mora razigravati desnog i lijevog vanjskog. Ne može on biti razigravač i šuter odjednom. Ne ide to – rekao je Gobac.

Dobro je to primijetio Gobac. Naime, Duvnjak je nakon dolaska u Kiel iz HSV-a počeo igrati na svojoj prirodnoj poziciji srednjeg vanjskog, no sadašnji trener Kiela, 59-godišnji Islanđanin Alfred Gislason sve češće tijekom sezone gura našeg najboljeg rukometaša na poziciju desnog vanjskog. I dobio je malo kroz klupsku sezonu i tu naviku pa možda više ne razigrava suigrače kao što je to bio prije slučaj. No, spoznajom da je imao tih zdravstvenih problema, oscilacije u njegovoj igri su sada logičnije.

Na ovom prvenstvu Duvnjak je kao srednji vanjski šutirao čak 49 puta. Bičanić, prvi lijevi vanjski, šutnuo je samo 15, a Marko Kopljar, prvi desni vanjski, 34 lopte. Zapravo, Duvnjak je šutirao najviše od svih naših igrača.

Uz Duvnjakove poteškoće pojavila se informacija da se većina reprezentativaca otrovala hranom uoči susreta s Poljacima. U reprezentaciji o tome nemaju pojma i pitaju se tko uopće nešto takvo smišlja. Činjenica je da je dosta igrača imalo virozu i da su zbog toga dobivali infuziju. Katar, kao domaćin, pobrinuo se da sve reprezentacije, pa i naša, imaju vrhunske uvjete, a tu se podrazumijeva i kvalitetna hrana.

>> Gobac i Goluža objasnili razloge ispadanja: 'Izbornik će snositi posljedice'

Komentara 9

DI
Dijaspora
09:46 30.01.2015.

Ja navijam za vas i kad budete posljednji. Hrvatska se voli i kad gubi.

ME
matija emanović
09:56 30.01.2015.

Moramo shvatiti da ne možemo uvijek biti najbolji. Ovaj puta Poljaci su jača momčad od nas Hrvata, bez obzira što mi tražili razloge realne i nerealne.

SS
sokac sa drave
09:37 30.01.2015.

Treneri su dobri dok ima rezultata,u suprotnom moraju prepustiti mjesto drugome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije