Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI IZBORNIK

Červar o Goluži: Nije moje da govorim, neka drugi odlučuju o mogućoj smjeni

Červar Goluža
Foto: Danko Vucinovic/PIXSELL
29.01.2015.
u 10:50

Lino Červar i Patrik Ćavar nisu izravno okrivili Slavka Golužu za ispadanje iz borbe za odličja na SP-u

Zlatno lijevo krilo iz Atlante, igrač koji je osvojio pet naslova europskog prvaka u klupskom rukometu (dva sa Zagrebom i tri s Barcelonom) staloženo je pričao o rušenju svih nada oko naše rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Patrik Ćavar bio je "nježan" u svojim kritikama nakon poraza Hrvatske od Poljske u četvrtfinalu SP-a.

– Vidljivo je da smo se mučili u teškoj utakmici. Obrana nam je bila kako-tako, izvlačila se na volju iako je i tu bilo pogrešaka, ali bila je mnogo bolja od napada koji je, pogotovu u prvom poluvremenu bio jako loš, bezidejan, sve se zasnivalo na solo-akcijama. Nismo odigrali dobru utakmicu, samo prosječnu. Šteta, jer smo ostali "kratki" za medalju, a imali smo otvoreni put do zlata – pričao je Ćavar.

No, gledajući cijeli turnir, obrana je bila bolja od napada, osim kad bismo uspjeli stvarati kontranapade.

Skeptičan i prije SP-a

– Istina je da smo imali velikih problema u napada na puno obranu. To se pogotovu vidjelo sinoć kad smo ostali bez kontranapada i cijelu se utakmice mučili na njihovu postavljenu obranu. Čim smo bili bez brzih golova mučili smo se, ostali smo bez svoje prepoznatljive igre – analizirao je Ćavar.

Je li izbornik za to kriv, nije li morao nešto uigrati i na postavljenu obranu?

– Iskreno, ne znam što bi on tu mogao promijeniti. Svatko ima svoj dio odgovornosti, ali ako se sjećate, i prije SP-a sam bio malo skeptičan iako sam očekivao borbu za medalju. No, nemamo više tu vrhunsku kvalitetu, nedostaju nam u napadu dva kvalitetna beka koja će razigrati krila i pivota. Znate, kad krila ne igraju, a protiv Poljaka ih nije bilo, onda je to dokaz da imate velikih problema u napadu. Teško je sad kriviti nekoga pojedinačno, ali nekako mislim da je ovo naš domet s obzirom na kvalitetu. Objektivno mislim da smo malo ispod Francuske, Danske ili Španjolske, ali mogli smo u Kataru napraviti više. Brazil je protiv nas igrao fantastično, vjerojatno više nikad tako neće odigrati, dobili smo ih, ali smo dobili i opomenu i zato sam očekivao da će protiv Poljske biti bolje, da ćemo biti dobri. Nekad sve stane u loptu-dvije, a te su ovaj put otišle na stranu Poljske ˜– mirno je zaključio Ćavar.

Kauboji sjašili

Nekadašnji izbornik naše rukometne reprezentacije Lino Červar nije bio dobre volje nakon poraza od Poljske, ali nikako nije dao na svog bivšeg igrača, pa pomoćnika u reprezentaciji, a danas izbornika Golužu.

– Svatko snosi svoj dio odgovornosti, netko više, netko manje. Ali, ja o svom bivšem igraču i pomoćniku ne mogu govoriti, ne bi to bilo korektno, nisam ja taj koji treba odgovoriti na pitanje o mogućoj smjeni. Drugi neka odlučuju o tome – rekao je Červar.

No, u analizi nastupa naših kauboja koji su neslavno "sjašili" s puta do medalje u Kataru, zacijelo nenamjerno uputio je kritiku i stožeru reprezentacije.

– Već na nekoliko zadnjih natjecanja primijetio sam da u prvim utakmicama krenemo jako brzom igrom, ali da onda usporavamo – kazao je bivši izbornik.

Možda je to pitanje za izbornika Golužu – koliko su mu igrači bili spremni, je li ih dovoljno rotirao...

Červar je isto tako ustvrdio da je naša reprezentacija mnogo bolja kad igra u tranziciji, nego u poziciji. I u pravu je, to je bilo vidljivo tijekom cijelog turnira, a pogotovu protiv Poljske. Obrana nam je donekle i štimala, ali protiv šest Poljaka u obrani nismo mogli ništa. Nije li i tako Červar poslao pravo pitanje Goluži – zašto se to nije uigralo? Ili ipak stoji Ćavarova misao – to je naš domet, kvalitetu za više nemamo. Netko to treba procijeniti, ako nemamo bolje igrače, Goluža nije kriv. A ako ovi igrači mogu bolje, onda je krivac Goluža. I za to treba odgovarati.

>> Gobac i Goluža objasnili razloge ispadanja: 'Izbornik će snositi posljedice'

Komentara 10

ST
strsljen2013
16:24 29.01.2015.

Povijest se ponavlja. Za vrijeme Červara igralo se kroz sredinu na Balića i zanemarivala krila, danas igra kroz sredinu na Duvnjaka i zanemarivanje krila.

MA
Majur
11:03 29.01.2015.

Tako zbore gospoda ljudi, ne blate golužu iako i sami znaju da je taj dibidus nula od trenera.....Sve je viđeno, a i sve rečeno, a samo se još panj goluža pravi tošo i laprda o zicerima.... budi muško, podnesi ostavku i dobit ćeš bar tu respekt od navijača... ugledaj se na canjugu, osim ako ti je obraz đon....

XN
xnet0822
05:51 30.01.2015.

Lino, vrati nam se, ti si nam jedini spas !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije