Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večeras spektakl

Veliki obračun prijatelja iz Kielca: petorica naših i 6 Poljaka

Drago Vuković
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
22.01.2014.
u 15:52

U posljednje dvije godine svi najbolji igrači Poljske vratili su se kući, u Kielce ili Wislu. Izuzetak su samo Jaszka koji je ostao u Füchseu i Bartosz Jurecki koji igra za Magdeburg. Najopasniji im je igrač Jurkiewicz.

Posljednju utakmicu drugog kruga rukometaši Hrvatske igrat će večeras protiv Poljaka koji su nas samo jednom dobili: u skupini na OI u Pekingu. Mi smo otišli do polufinala, oni su zapeli u četvrtfinalu. Dvaput smo ih svladali u polufinalima: na SP-u u Zagrebu 2009. i EP-u godinu dana kasnije u Austriji. 

Na SP-u u Njemačkoj 2007. Poljska je osvojila srebro, a mnogi su njihovu vanjsku liniju Bielecki – Tkaczyk – Lijewski uspoređivali s našom Lacković – Balić – Metličić. Uz te sjajne šutere imala je Poljska odličnog Szmala na vratima, braću Jurecki, Jurasika... 

Svi su oni igrali u najboljim njemačkim klubovima. Uz to srebro Poljska je osvojila broncu na SP-u u Hrvatskoj 2009. Od strašne vanjske linije više nema starijeg Lijewskog i Tkaczyka, a Bielecki igra jako malo. No dobro da uopće i igra nakon što mu je u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske u lipnju 2010. u sudaru s Josipom Valčićem teško ozlijeđeno lijevo oko. Dvaput je bio na operaciji, mislio je da više neće moći igrati, ali se na parket vratio 22. lipnja 2010. i odmah zabio 11 golova! Igra sa specijalnim naočalama.

Poljska je u Danskoj od Srbije i Francuske izgubila pogocima u posljednjim sekundama, pomogli su im Rusi koji su pobijedili Srbiju pa im je u posljednjem kolu trebala pobjeda nad Rusima. I to ne bilo kakva. Da je Rusija pobijedila s tri i više razlike, ne bi prenijeli ni bod. Završilo je plus dva za Poljsku koja je tako u drugi krug prenijela dva boda. 

U posljednje dvije godine svi najbolji igrači Poljske vratili su se kući, u Kielce ili Wislu. Izuzetak su samo Jaszka koji je ostao u Füchseu i Bartosz Jurecki koji igra za Magdeburg. Najopasniji im je igrač Jurkiewicz, lijevi vanjski pucač, 16. strijelac EP-a sa 17 pogodaka. Od 32 igrača koji će se naći u zapisniku više od trećine dolazi ih iz Kielca, čak 11! Hrvatska petorka Losert, Čupić, Štrlek, Buntić i Musa i poljska šestorka Szmal, K. Lijewski, Bielecki, M. Jurecki, Grabarczyk i Chrapkowski jako se dobro poznaju i prijatelji su izvan parketa.

>>Goluža: Gledali smo Poljake, ništa spektakularno. Idemo po pobjedu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije