Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kruno Jurčić

Rog još ne može voditi Dinamo, a Barišić je potpuno drukčiji lijevi bek!

Kruno Jurčić
Foto: Dalibor Urukalović
21.07.2015.
u 21:12

Momčadi koje su ostale iste, sada imaju problema, zbog umora

Brzo smo se vratili nogometnim zbivanjima na našim travnjacima, već su dva kola HNL-a odigrana, već se ozbiljno krenulo i u europske okršaje, a kao da je tek završila prošla sezona. I u prva dva kola HNL-a u oči mi je upao jedan detalj – momčadi koje su ostale na okupu, koje su imale malo odmora i kratke pripreme, sad imaju problema.

Takve su pripreme specifične i s njima treba biti jako oprezan. Jasno je da te momčadi žele dugotrajniju formu, da se ne dogodi veliki pad u listopadu, što se događalo, ali zato sada ne igraju dobro. Isto je s Dinamom i Rijekom, a dijelom i s Hajdukom. Iako, Hajduk ima novu momčad, mlade igrače koji se prošle sezone nisu potrošili i izraubali kao igrači Dinama i Rijeke, a potom su imali kratak odmor i kratke pripreme.

Tako koncipirane pripreme traže specifičan način treniranja, pogotovu traže puno ulaganja u oporavak nakon treninga. Samo se na taj način u četiri tjedna mogu odraditi normalne pripreme, koje inače traju 42 dana. Dakle, nužna je brza regeneracija nakon treninga, kako bi na sljedećem treningu igrači opet mogli vježbati. Sve se to mora raditi s puno pažnje i treba dobro kondicijski pripremiti trening. Kondicijski trener mora u tome imati ključnu ulogu, to je posao za prave majstore.

Naime, pri takvom radu povećana je opasnost od ozljeda, a vidim da naši igrači i klubovi imaju s time problema, pa tako i Dinamo.

Naši klubovi očito nisu tempirali formu za početak HNL-a, ali ni za Europu, zbog onoga što sam rekao na početku – žele dulje zadržati formu. No, naši klubovi svoju sudbinu određuju u ovih mjesec-dva dana. I možda te kratke pripreme ipak nisu uspjeli odraditi.

A suparnici koje bi trebali pobijediti kad su u formi, sad su im problem. To govori i da naše momačdi nemaju posebno visoku kvalitetu pojedinaca koji bi rješavali utakmice i kad nisu u formi. I zato Slaven Belupo, Osijek, Aberdeen ili Fola rade probleme Dinamu i Rijeci, a k tome imaju mlade i nove igrače željne dokazivanja.

Doći će Rijeka i Dinamo u formu, ali je pitanje kako će završiti svoj europski put. Dinamo ne bi smio imati problema, individualnom kvalitetom može dalje, ali Rijeka ima prevelik zaostatak, da je ostalo 0:2 mogla bi to nadoknaditi svojom kvalitetom, pas-igrom. Ovako, Škoti će igrati svojim stilom, dugim loptama, tzv. preskakanjem igre, a 0:3 je teško dostići.

O Marku Rogu

Marko je veliki potencijal, ima neke odlike koje treba imati u suvremenom nogometu, kao prodornost. No, on još ne može biti nositelj igre Dinama.

Individualno je kvalitetan, ali još puno treba naučiti o suradnji i taktičkim zadacima. Sad sam u Hercegovini, a ovdje bi rekli da bi on još morao puno pure (žganaca) pojesti da bi nosio igru Dinama. Iako nimalo nije sporno da je Marko Rog potencijal da to jednog dana i postane.

O Borni Barišiću

Još iz Osijeka znam Bornu Barišića i tamo mi se svidio. Dinamo je doveo igrača kakvog na toj poziciji nije imao. Svi su dosadašnji lijevi bekovi Dinama bile sitnije tjelesne građe, uglavnom orijentirani za igru prema naprijed.

Voli i Barišić ići naprijed, ali on je odlično građen, visok i mogao bi i defenzivno biti odličan. Jako je zanimljiv igrač, izrađenog centaršuta. S time da se ne mora probijati do linije nego može ubaciti i s odstojanja.

O Hajduku

U Hajduku opet ista priča – ima novu momčad. A u svlačionici je puno igrača istog profila. Koje je jako teško ukomponirati u momčad. K tome, puno je klinaca u momčadi, a s njima je teško doći do rezultata. O.K., čelnici Hajduka pa i njegovi navijači kažu da rezultati nisu primarni. Ali, ispadnu li bijeli iz Europe i brzo zaostanu za Dinamom, to ipak ruši raspoloženje. Burić je došao iz sređene okoline, ali je pitanje koliko će to što zna moći provesti.

>>Jurčić: Fola Esch je ozbiljna momčad, bit će drame u uzvratu

Komentara 6

DA
Djeca_Arbata
21:46 21.07.2015.

Kruno Jurčić...pokojni Branko Zebec nikad nije stajao pored aut linije niti su tada treneri stajali pored aut linije....Zebec nikada nije izrekao za vrijeme tekme niti jednu riječ svojim igračima....kako je on to radio to znaju dečki iz Dinama šesdesetih godina prošlog stoljeća...Gospodin Zebec je svoje zamisli provodio na treningu i na pripremama, a ne na terenu...

Avatar Pravi Hrvat
Pravi Hrvat
09:57 22.07.2015.

Uvijek je lijepo čuti ili čitati šta ovaj trenerski mag i pravi hrvat Krunoslav Jurčić veli ili napiše.

DU
Deleted user
22:14 21.07.2015.

Jedino si jadnog Hajduka dobro analizirao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije