Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
atrakcija

Uz zabavu otkrili bogatu povijest i čari Gornjeg grada

dvorišta,Gornji grad
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/7
26.07.2014.
u 17:00

Zagrepčani će u gornjogradska dvorišta moći zavirti još do nedjelje, 27. srpnja, i to od 18 sati do ponoći

Gužva na Gornjem gradu iznenadila je sinoć prijateljice, Mariju i Mirtu, koje su odlučile prošetati i večer provesti u jednom od dvorišta, koja su od 18. srpnja otvorena za sve Zagrepčane, ali i turiste.

– Nismo očekivale da će biti baš ovako puno ljudi. Čule smo za manifestaciju i poželjele prošetati da vidimo kako to izgledaju gornjogradska dvorišta kad ih se, osim poviješću, napuni sadržajima – rekla je Marija Ivančić, dok je Mirta Bašić dodala kako je vrsta glazbe odabrana baš po njenom ukusu. A jučer se od 20 sati u Mletačkoj 8 u atelijeru Meštrović moglo uživati u bezvremenskim hitovima izvedenima na klaviru, dok je u bivšoj palači Balbi u Demetrovoj 11 posjetitelje zabavljao Iva Smojver Quartet.

Osim u Mletačkoj i Demetrovoj, Zagrepčani su mogli u glazbi, vinu, a i hrani uživati i u Opatičkoj ulici, gdje je, uz dvorište palače Erdödy-Drašković, otvoreno i jedno privatno, ono u kojem je rođen skladatelj Rudolf Matz. U gornjogradskim će se dvorištima, u organizaciji Staroslavenskog instituta, Katapult promocije, G.A.D. produkcije i Turističke zajednice grada Zagreba, moći još uživati do nedjelje, 27. srpnja, i to od 18 sati do ponoći.

>>Ugostitelji šokirani: Uništavaju nas! Moramo micati plaćene terase

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije