Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi vinski bar

U Sherry's 
na čašu vina i male zalogaje

'03.10.2013., Zagreb - Vinski bar Sherry u ulici Andrije Zaje 63. Vlasnici Mario Simunovic i Ivana Seremet.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'
1/3
04.10.2013.
u 17:10

Da bi potakli potrošnju, nude više od trideset etiketa na čaše, a interijer je prazna ploča za umjetnike

Ukleti prostor u Žajinoj 63, kako su ga oduvijek percipirali oni koji su pokušali u njemu otvoriti biznis, odnedavno je postao prostor ljubitelja vina, a prepoznali su ga i mnogi vinari koji su došli kušati pokoju čašicu. Nakon dugogodišnjeg rada u marketingu i građevinarstvu Ivana Šeremet i Mario Šimunović karijeru preokreću u drugom smjeru, a polazeći za filozofijom da se treba držati onoga u čemu se nalazi strast i zadovoljstvo, otvaraju Sherry\'s coffee&wine lab.

Četrdesetak kvadrata

Na četrdesetak kvadrata tamo smještaju dvjesto vrsta vina, a nude i trideset etiketa vina na čaše.

– Ideja je pojačati kulturu ispijanja vina u gradu jer smo zemlja s genijalnim vinima i vinarima, a ona se ne troše puno. Često zbog nerazumnih marži ugostitelja. Da potaknemo potrošnju, na vina koja nudimo stavili smo niske marže pa je zarada i simbolična, bilo da se radi o manje poznatom vinaru, ili nekome svjetski poznatom – kaže Ivana Šeremet Sherry, po čijem je nadimku bar dobio i ime. Osim toga, u šali govore da je Mario Šimunović njen šerif pa je time ime postalo dvosmisleno...

– Volimo vino i vinsku smo kartu slagali prema svojem ukusu. Željeli smo otvoriti bistro u kojem će se okupljati istomišljenici, prijatelji i obitelj a da ne moraju za dvije čaše vina platiti 40 kuna – kaže Šimunović, te dodaje da drže 80 posto hrvatskih vina, no imaju i talijanska i francuska, austrijska, čileanska, španjolska...

Uz vina gosti mogu probati i malene zalogajčiće koje sljubljuju s određenim okusom, a jednom do dva puta mjesečno u Sherry\'su će se odvijati i degustacije određenih vinara, uz koje će nuditi desert kreiran samo za tu prigodu.

Mladi dizajneri

Dvije degustacije već su iza njih, a na sljedećoj će predstaviti vina orebićke vinarije \"Korta Katarina\".

Interijer malenog kafića punog duha također je specifična priča. Osmislili su ga mladi dizajneri koji su tek izašli s Arhitektonskog i Grafičkog fakulteta, a zidove, koji su istovremeno i ploče na kojima se može crtati kredom, svako će malo nanovo oslikavati te prostor ustupati mladim dizajnerima, ilustratorima i drugim umjetnicima.

>>Nova špica - uz čašu domaćeg vina, istarski sir i slavonski kulen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije