Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studentsko druženje

Radionica za strane studente 'Back in Time' u Zagrebu

Radionica Back in time (1)
Foto: FER
1/4
11.05.2013.
u 13:26

Ovo je već šesta godina kako članovi zagrebačkog ogranka EESTEC-a organiziraju radionicu na FER-u. Ovoga puta bit će riječ o usporedbi starih i novih tehnologija s naglaskom na budućnost

Kad se male ruke slože, sve se može geslo je kojeg su rado prihvatili i studenti zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Članovi EESTEC LC-a Zagreb, studentske neprofitne organizacije koja djeluje na tom fakultetu, a koja je ujedno i dio europske organizacije studenata elektrotehnike, organiziraju radionicu „Back in Time“ koja će se od 12. do 19. svibnja održavati u Zagrebu.

- Ovo je već šesta godina kako članovi zagrebačkog ogranka EESTEC-a organiziraju radionicu na FER-u. Ovoga puta bit će riječ o usporedbi starih i novih tehnologija s naglaskom na budućnost – kaže Mate, student 4. godine elektrotehnike i član EESTEC-a. Predavanja će držati profesori s fakulteta te djelatnici tvrtki koji su velikim dijelom sponzori cijelog projekta. Na radionici će sudjelovati tridesetak domaćih studenata, te dvadesetak stranih koji će biti smješteni u studentskom domu Stjepan Radić. 

Za sve inozemne sudionike radionice organizatori su osigurali smještaj i hranu, a vrijeme nakon predavanja koristit će za razgledavanje Zagreba. Vodit ćemo ih u Tehnički muzej, u posjet Gornjem gradu, a imat će organiziran City Rally, odnosno igru u kojoj je cilj pronaći određena mjesta po gradu ili obaviti neke jednostavne zadatke, što će im poslužiti za bolje upoznavanje naše metropole – kaže Mate. Osim Zagreba, strani studenti koji dolaze iz Makedonije, Srbije, Latvije, Grčke, Njemačke,Poljske te susjedne nam BIH, imat će priliku razgledati i Zadar. Naime, članovi zagrebačkog EESTEC-a za njih su organizirali dvodnevni posjet gradu sv. Donata.

 - Sudionici prijašnjih radionica imali su priliku upoznati Pulu, Plitvice, posjetili su dvorac Trakošćan i Krapinu. Pokazalo se da ih jako zanima naša kulturna baština i reakcije su dosad uvijek bile odlične pa vjerujemo da će ih i Zadar oduševiti – kaže Mate i dodaje kako je sam prije nekoliko dana imao priliku sudjelovati na sličnoj radionici u organizaciji EESTEC-a u Poljskoj.  Naravno, osim prilike da se nauči nešto novo, druženje sa stranim studentima odlična je prilika za sklapanje prijateljstava i promociju Hrvatske po cijeloj Europi.

>>Edukacija poduzetnika u Virovitici: Župan im obećao više posla

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije