Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skup kreativaca

Prvi Tjedan dizajna otvoren u Zagrebu

tjedan dizajna
Foto: Marin Mimica
1/6
24.04.2014.
u 13:35

Tjedan dizajna Zagreb traje do nedjelje, 27. travnja, a iz bogatog programa izdvajamo nekoliko važnih događanja po danima.

Tjedan dizajna Zagreb, gospodarsko-kulturna, izlagačka i promotivna manifestacija, jučer je otvorena u Laubi, kući za ljude i umjetnost. Manifestaciju koja je nastala kroz programsku participaciju niza organizacija, firmi, inicijativa i pojedinaca iz Hrvatske, regije i svijeta te koja je vremenski i prostorno uskladila niz etabliranih događanja vezanih za dizajn, otvorili su organizatori festivala Tina Marković i Daniel Tomičić, a uzvanicima su se zahvalili i organizatori popratnog programa Matija Raos, Tena Razumović Žmara i Marko Prpić.

Tjedan dizajna Zagreb traje do nedjelje, 27. travnja, a iz bogatog programa izdvajamo nekoliko važnih događanja po danima.

Četvrtak je rezerviran za temu Razvoj strategije kreativnih industrija kroz niz predstavljanja projekata i panel diskusija. Do 16 sati predstavit će se projekti koji se bave kreativnim industrijama i njihovom implementacijom u privredu i kulturu. Na ‘strategijama’ ćete saznati o projektima Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (VIDRA) koja je zahvaljujući EU fondovima realizirala 40 projekata vrijednih 15 milijuna eura, a samo ove godine prijavili su još deset projekata u vrijednosti od 43 milijuna eura. “Cool Industries for the Creative City”, predstavit će Daniela Angelina Jelinčić, a o projektima Zajednice za industrijski dizajn, više će reći Ada Kezić. Zajednički projekt Studija dizajna i Hrvatske obrtničke komore predstavit će Mladen Orešić i predstavnik HOK-a, a o projektima Šumarskog fakulteta govorit će Danijela Domljan.

Na panel diskusiji koja slijedi pridružit će im se Tatjana Bartaković i Ksenija Jurinec. Moderator panela je Ivan Dorotić, urednik Vizkulture.

Foto: Marin Mimica

U Coworking zoni u 18 sati održat će se panel diskusija “Formula za otvaranje kreativnih suradničkih prostora” u kojoj će gostovati predstavnici Nove Iskre, Poligona i domaćih coworking dionika, a koju će moderirati Matija Raos (Coworking Croatia). Nakon panela, s početkom u 21 sat, održat će se ceremonija dodjele nagrada Sudnji dan nakon kojeg ćemo znati tko su najbolji kreativci u Hrvatskoj i regiji.

Petak, treći dan Tjedna dizajna Zagreb, rezerviran je za Produkteku, platformu produkt dizajna koja povezuje dizajnere, proizvođače, distributere i inovatore na temi Samoinicirane dizajnerske prakse. Gosti predavači su Elizabeta Novaković (Acro), Maja Roknić (Studio Revolucija), Maja Mesić (Boya), Marko Pavlović (OBLO™ Spheres i Logiq Tower™), Boris Benko (Infographic Box IDS), Filip Gordon Frank, Maša Milovac(Manufakturist) te Marina Razi (Kutumi design).

>>U Laubi vas očekuje 5 dana umjetnosti i dizajna

U petak će se u 19 sati otvoriti i Auto(r), najveća konferencija o dizajnu automobila u Europi. Tema ovogodišnjeg izdanja su „Indie automobili“ koji nastaju izvan korporativnih stega nošeni strašću i inovacijom. Konferencije i predavanja 6. Auto(r)a rezervirani su za subotu i nedjelju, od 11 do 19 sati, a na njima će gostovati Domagoj Đukec, dizajner eksterijera BMW-a 2 Active Tourer, Kevin Rice, kreativni direktor Mazde, Luciano Bove, dizajner Renaulta i najpoznatiji bloger na svijetu za dizajn automobile, Peter Stevens, profesor londonskog Royal College of Arts i dizajner supersportskog automobila McLaren F1, Nyko de Peyer (Local Motors), Simone Porta (nezavisni dizajner automobila), Aljoša Tušek (Tushek), Philip Nemeth (The Sustainable Design School), Vladimir Bošnjak (S3TR), Dario Dropučić (Absolute Design), Vedran Martinek (Absolute Design) i još mnogi drugi.

Cijena dnevne ulaznice za #tdzg je 10 kuna, tjedne ulaznice 30 kuna, a članovi Laube ulaz ne plaćaju. Ulaznica uključuje posjet svim događanjima Tjedna dizajna, osim pojedinim radionicama.

Bogati i detaljniji program možete pronaći na internet stranici #tdzg-a!

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zagreb1111111111
12:15 26.04.2014.

Umjetnici trebaju haračit Zg . Oni nam fale. Zagreb je prazan bez pravih poteza umjetnika. Grad nije grad bez umjentika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije