Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završetak 188. fašnika

Ne propustite vrhunac norenja - spaljuje se Princ Fašnik

Fašnik Samobor
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
Autor
Sandra Golemac
04.03.2014.
u 13:24

Osim proglašenja najboljih maski, posjetitelji će večeras uživati u nastupima Mejaša i Daddy cool banda, nezaobilaznom vatrometu, ali i luna parku

Vrhunac tradicionalnog 188. Samoborskog fašnika održat će se danas od 18.30 sati kada počinje najzanimljivija ceremonija – spaljivanje Princa Fašnika na Trgu Fašničke republike.

Predvodi MO Farkaševac

Uz nastupe Bailatino Minions i Disco Inferno Magic 70 na središnjem trgu te Daddy cool banda i Mejaša u šatoru, ali i nezaobilaznog vatrometa, posjetitelji će uživati u najvažnijem dijelu manifestacije, a to je dodjela Fašničkih galgi, nagrade Srakino gnezdo i proglašenju najboljih pojedinačnih i grupnih maski. Jedna od, kako kažu, prestižnijih pobjeda na Samoborskom fašniku je, naime, ona u kategoriji mjesnih odbora, a ove se godine najboljim nastupom mogu pohvaliti Mjesni odbor Farkaševec sa svojim Sex detektorima.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Drugo su mjesto u nedjelju osvojili svemirci iz Mjesnog odbora Podvrh i Velika Jazbina, dok je treće mjesto pripalo jugonostalgičarima iz Celina. Fašničkim nedjeljnim prijepodnevom vladali su osnovnoškolci, među kojima su za najbolji nastup proglašeni klinci iz OŠ Bogumila Tonija.

Zabava do kasno u noć

Ukupno su se predstavile 24 grupe iz škola Samobor, Bogumila Tonija, Milana Langa iz Bregane, Rude te Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem. Njih je zabavljala mlada glazbena zvijezda Endi, dok su navečer pozornicu preuzela dobro poznata domaća glazbena imena Duško Lokin, Krunoslav Kićo Slabinac i Darko Domijan uz grupu Potepuhi.

Nakon uzbudljiva dva tjedna fašničkog norenja, danas će se na središnjem samoborskom trgu Princ Fašnik, čelnik samoproglašene Slobodne fašničke republike, suočiti s nizom optužbi koje je tijekom godine prikupljao Sudec. Nakon njegova izgaranja na lomači do kasno u noć bit će otvoreni i luna park, 24 fašnička ugostiteljska punkta te Kokošinjac/Rakijarnica na Trgu Matice hrvatske. Podsjetnik za sve čitatelje, koji ne žele propustiti posljednji dan fašnika, od 17 sati parkiranje u Samoboru je besplatno, a ulaz na sva fašnička događanja je slobodan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije