Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 200
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prepoznata važnost

Muzička akademija dobiva pomoć Zagrebačke filharmonije

Muzička akademija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
10.01.2014.
u 09:16

Idućeg tjedna dva su besplatna koncerta u KD Vatroslav Lisinski kojima ponajbolji hrvatski orkestar promovira mlade glazbene talente. Inače, gradnja budućega doma Akademije u centru Zagreba daleko je od dovršetka

Između Zagrebačke filharmonije i Muzičke akademije u Zagrebu nastavljaju se vedri glazbeni tonovi, koji će opet do izražaja doći idućega tjedna, u utorak 14. i petak 17. siječnja na dvama besplatnim koncertima.

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski Filharmonija tako daje priliku da se čuju njihovi mlađi kolege, a možda i budući članovi toga ponajboljega hrvatskog orkestra. Kompozitor Ivan Končić, dirigenti Tomislav Fačini, Darijan Ivezić i Frane Kuss, trubačica Tina Horvat, altistica Tena Lebarić Rašković, pijanisti Tomislav Damjanović i Brigita Vilč, violončelistica Latica Anić te trombonist Ivan Mučić glazbeni su junaci koji će se predstaviti vokalnim, instrumentalnim, autorskim i upravljačkim umijećem.

- Cilj je nastupima u velikoj dvorani uz filharmonijski orkestar steći iskustvo, te dobiti potvrdu svoje kvalitete i izvrsnosti, a ovakav nastup dobro se vidi i "čuje" i u životopisu svakoga glazbenika - navode iz ZG filharmonije, kojoj je suradnja s Akademijom jedan od načina na koji taj orkestar promovira i prepoznaje, ali i potiče mlade umjetničke talente do profesionalnih pozornica.

Na repertoaru su djela Wagnera, Prokofjeva, Verdija Ravela i drugih, a praizvedena će biti i jedna skladba Ivana Končića.

Kad bi filharmonijin pristup i energično zastupanje interesa Muzičke akademije pratili i politički i ini "instrumenti", o kojima ovisi dovršetak gradnje budućega doma ove visokoškolske ustanove, bila bi to, reklo bi se, opća zvonka radost! Objekt, naime, nije bio gotov ni do jeseni, a u ovoj godini u gradskom je proračunu za njega izdvojeno dodatnih 15,5 milijuna kuna.

Komentara 1

VI
Vito
10:34 11.01.2014.

Ova "opereta" oko Muzičke akademije bi morala završiti na sudu zbog očitog odugovlaćenja s radovima i očitog sklapanja štetnih ugovora i aneksa tih ugovora. _____________ Dogovorena cijena je bila oko 100.000.000 kuna i dvije godine izgradnje. _______________ Nakon četiri godine i potrošenih 200.000.000 kuna kraj radova se ne nazire. ____________________ Netko se dobro potrudio opljačkati Zagrebčane kroz rupe u zakonu. _____________ Usporedbe radi - Sears Tower u Chicagou izgrađen je za četiri godine i ima 108 katova ___________ HNK u Zagrebu izgrađen je 1895. nakon 18 (osamnaest) mjeseci i možete vidjeti koliko je veći od ove zgrade ___________ Netko se dobro potrudio ne radeći ništa pokupiti velike novce, što je milan bandić svojim potpisom na četiri (4) ankesa ugovora odobrio. ____________ Nema poštenog građevinskog inspektora koji takvu pljačku može dopustiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije