Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U starom gradu Lukavcu

LegendFest - festival narodnih priča

LegendFest
PR FOTO
28.05.2014.
u 11:29

U starom gradu Lukavcu pored Velike Gorice u subotu 31.5. i nedjelju 1.6.2014. održava se prvi LegendFest - festival narodnih priča, legendi i mitova Zagrebačke županije. Program počinje u 18 sati i traje do ponoći. Ulaz na festival i sva programska događanja je besplatan.

Dvodnevnu manifestaciju u bajkovitom Lukavcu ispunit će raznolika kulturna događanja nadahnuta narodnom predajom. Glavne tema ovogodišnjeg festivala su moguti, mitski zaštitnici turopoljskih sela, te coprnice kojima se nekad sudilo u samom Lukavcu.

Bogati program sastoji se od kazivanja i čitanja priča, predavanja, koncerata, performansa, izložbi, kazališnih predstava, radionica i predavanja, a sve će to začiniti i Legendsajam na kojem će izlagati kreativci nadahnuti tradicijom.

Iz programa izdvajamo nagrađivanu predstavu „Kreket“ Teatra Exit i scene Velika Gorica, performans „Susret s Marijom Jurić Zagorkom,“ koncerte Meritas, Jelene Radan te zbora L.I.P.E., nominiranog za Porina, čitanje čudesnih knjiga Igora Knižeka i Zdenka Bašića, čarobnu izložbu fotografkinje Ive Lulić, zanimljiva predavanja Vladimira Dodiga Trokuta, Drage Plečka i Luke Šeše te predstavljanje međunarodnog projekta Putevima zmajeva.

Festival organizira udruga Val kulture u suradnji s Muzejom Turopolja, uz potporu Grada i Turističke zajednice Velike Gorice i Zagrebačke županije.

Vidimo se u Lukavcu!

Foto: PR FOTO

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije