Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam u Sesvetama

Lako je u Božićnoj bajci birati dar

06.12.2015., Zagreb - U centru Pevec u Sesvetama odrzan je Bozicni sajam i Fora radionice.Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/3
07.12.2015.
u 10:57

Nude se zdravi pekmezi, keramički lonci, drvene 3D slagalice... Za posjetitelje se u Pevecu do 23. 12. organiziraju i brojne radionice: sljedeće subote blagdanski ukrasi, a 19. 12. zamatanje poklona

Božićna bajka na istoku grada, u Pevecu u Sesvetama, ovoga je vikenda privlačila atraktivnim znanstvenim Fora radionicama u kojima su uživala djeca, dok su odrasli mogli naučiti tajne izrade adventskih vijenaca te se inspirirati za nove ideje.

Prirodni enzimi za čišćenje

– Adventski vjenčić baca se kada se zapali posljednja svijeća i na stol se stavlja svježi božićni aranžman – istaknula je voditeljica radionice, cvjećarica Snježana Marinčić, koja je zaintrigirala i posjetiteljicu Višnju Bertović Kroflin. Ona sama, kazala je, izrađuje adventske vijence i ostale ukrase, što nije čudno, objasnila je, s obzirom na to da je teta u vrtiću, gdje se uvijek rađa kreativnost.

A božićni pokloni mogu se za trajanja sajma u Pevecu, do 23. prosinca, birati među suhomesnatim specijalitetima, ekološki uzgojenim proizvodima, ali i keramičkim i drvenim predmetima. Zanimljivi darovi za pobornike ekoproizvoda mogu se naći na štandu Poljoprivrednog gospodarstva "Arka naša", gdje se prodaju prirodni enzimi. Riječ je o fermentiranim ostacima voća i povrća koji se koriste za čišćenje u kućanstvu, hranjenje biljaka, ali i njegu kože. Nude i prirodnu vegetu, zdrave mješavine pekmeza s dodacima raznih sjemenki i začina, koji se rade isključivo s voćnim i smeđim šećerom. Nijedan proizvod kod njih nije skuplji od 30 kuna. Ljubiteljima slagalica svidjet će se 3D povijesni suveniri koji se slažu od drvenih komada sličnih puzzlama. Irena Dolenec iz tvrtke Ad piretis i dizajner Neven Šego iz WolfDesigna osmislili su slagalice čije su cijene od 90 kuna, a najskuplja, zagrebačka katedrala, stoji 350. Kod starih zanatlija mogu se naći drveni mačevi i sjekire, a kod lončara Božeka Androića keramičke posude i zviždaljke. Najskuplji je lonac za pečenje, koji stoji 150 kuna.

Mašti na volju

Sljedeće subote na Božićnom će sajmu u Sesvetama biti radionica blagdanskih ukrasa, dok će 19. prosinca posjetitelji moći naučiti kako maštovito zamotati božićne poklone. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije