Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Kontrolori jesu žrtve nasilnika, ali pištolj oko pasa je ludost

ZET
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
23.11.2015.
u 09:15

Udruga sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a želi tražiti dozvolu za nošenjem oružja.

On nosi pištolj oko pasa, za sada u futroli, ali spreman je da ga upotrijebi svakog trenutka. Ulijeva strah u kosti, spreman je na sve izazove i nitko mu ne može stati na put. Je li to glavni lik iz američkog vesterna? Negativac iz najnovijeg akcijskog hita? Ili možda junak iz SF-a? – Netočno! On je ni više ni manje nego – kontrolor ZET-a.

Naime, scenarij, koji je možda ipak najbliži znanstvenoj fantastici, za sada je tek ideja, no mogao bi postati realnost prihvati li Zagrebački holding prijedlog Udruge sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a da im se da dozvola za nošenje oružja!

Prije nekoliko mjeseci Sindikat se pohvalio legaliziranjem nepotizma, odnosno odlukom da prioritet pri zapošljavanju imaju djeca ili supružnici radnika. Ta je odluka ubrzo ukinuta, no čini se da sindikat nastavlja svoj niz bizarnih prijedloga koje je i sam ZET ocijenio iracionalnim. Kod građana, koji se pitaju što je sljedeće, izazvao je nevjericu. I dok novi prijedlog o oružju služi kao izvrstan materijal za ismijavanje na društvenim mrežama, mnogi se pitaju je li itko promislio kako bi izgledali pregledi karata da ovakva odluka stupi na snagu?

Bilo bi to još jedno uobičajeno jutro u Zagrebu dok građani jure na putu do posla, škole, fakulteta... Tramvaji puni, a u jedan od njih ulazi kontrolor, dolazi do umirovljenice i traži je kartu. Pištolj je, naravno, spreman. Ipak je gospođa opremljena tek kupljenim grincajgom s placa i s nekoliko glavica luka. Na sreću, ona pokazuje pokaz, no već sljedeći putnik nema kartu. Ne želi pokazati osobnu, a kontrolor mu ne može dopustiti da se odšeta. Ima samo jednu opciju. Vadi pištolj i... I? Što onda?

Na to pitanje nitko nema odgovora jer, čini se, nitko o stvarnim posljedicama ovakvog prijedloga nije niti razmišljao. Činjenica je da se švercanju treba stati na kraj, da su kontrolori veoma često žrtve vandala te da ih treba zaštititi. No, ideja o unošenju oružja u javni prijevoz, i to u trenutku kada cijela Europa od oružja strepi, u najmanju je ruku suluda. *

Ključne riječi

Komentara 52

Avatar utunelu
utunelu
09:37 23.11.2015.

prvo i osnovno grad dobiva putem prireza novac za zet,i prijevoz bi trebao bit besplatan a ne da vrsite nasilje nad putnicima.!!

BE
bezobrazna
09:35 23.11.2015.

prvo bi ih sve trebalo psihijatru da se ustanovi jesu li uopće sposobni i normalni za nositi oružje. kladim se da bi nakon toga odustali od zahtjeva kako bi sačuvali posao. ludost eto.

RI
risingsun
09:53 23.11.2015.

Onaj koga kontrolor nadje bez karte treba napustiti vozilo. Kontrolor nema apsolutno nikakvo pravo po zakonu zadrzavati takvu osobu. To sto su neki kontrolori iznimno nekulturni i bezobrazni, doveli su do toga da putnici nasrcu na njih. Sramotno je da traze dozvolu za nosenje oruzja. Zar cemo imati oruzane sukobe po tramvajima? Nacin ulaska putnika u sredstva javnog prijevoza trebalo je rijesiti na inteligentniji nacin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije