Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bolji i veći prostor

Konačno dočekali: U bivšem Znanju knjižnica s 25.000 naslova

Knjižnica Medveščak
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
25.02.2014.
u 18:00

U prostoru bivše knjižare Znanje, koji je od 2011. godine zjapio prazan i zapušten, sada je na 250 četvornih metara moderna dječja knjižnica Medveščak

Oko 25 tisuća naslova dječjih knjiga, stripova, slikovnica smjestilo se na policama novouređenog Odjela za djecu i Odjela za mlade Knjižnice Medveščak u Zvonimirovoj 17.

Nekadašnji prostor knjižare Znanje, koji je zjapio prazan i zapušten, potpuno je preuređen, prilagođen djeci, a 250 četvornih metara, kolika je površina knjižnice, služit će, osim za standardne potrebe čitanja i posuđivanja knjiga, i za održavanje raznih radionica, igraonica i predavanja za djecu i mlade.

– Mi smo konačno dočekali da prijeđemo u novi, moderniji i veći prostor. Imamo jako puno djece koja su nam dolazila u naš stari odjel, ponajviše predškolske djece s roditeljima. Sada će ih biti još i više jer smo dostupniji i privlačno uređeni – kazala je voditeljica knjižnice Medveščak Sanja Pavlaković koja 30 godina vodi knjižnicu.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Uređenje prostora Knjižnice grada Zagreba platile su 600.000 kuna, a pod nadzorom su Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, koji je i dopustio restaurirati prostor i urediti ga za potrebe moderne dječje knjižnice.

– Javne prostorije u Zvonimirovoj ulici pod posebnom su zaštitom i određene su kao prostor za knjižnice, zbog čega smo mi i dobili ovu priliku za premještaj. Bili smo u prostoru od sto četvornih metara, koji je bio premalen za potrebe koje smo imali, a sad je dvostruko veći – kazala je voditeljica Sanja Pavlaković.
U novom odjelu provodit će se i dalje aktivnosti za djecu i mlade poput igroteke i igraonice, a službeno će knjižnica najmlađim čitateljima biti otvorena u četvrtak u 13 sati.

>>Nakon 60 godina zatvara se zadnja knjižara Znanja u Zvonimirovoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije