Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afirmacija čitanja

Knjigom do glazbe - događanja u Noći knjige u Gorici

Knjige i čitanje
Kronike VG
22.04.2014.
u 13:52

Ispunjavanjem kratkog kviz upitnika posjetitelji mogu sudjelovati u glazbenom kvizu i osvojiti vrijedne nagrade

"Knjigom do glazbe” ovogodišnja je tema Noći knjige koja nas u Gradskoj knjižnici Velika Gorica očekuje u srijedu, 23.travnja, s početkom u 16 sati. U ovogodišnji program tradicionalno će nas uvesti FA Turopolje, a svi posjetitelji moći će uživati u dva lijepa knjiško-glazbena projekta.

Nacionalnom manifestacijom Noć knjige, podsjećaju Kronike Velike Gorice, afirmira se ljubav prema knjizi i čitanju, a u nju se uključuju hrvatske knjižnice, knjižare i ostale institucije koje se bave knjigom s ciljem da oči javnosti usmjerimo na knjigu, u svim njezinim tradicionalnim i modernim oblicima.

Učenici Osnovne škole Pokupsko predstavit će, i na tradicionalnim instrumentima odsvirati, glazbenu baštinu Pokuplja koju su prikupili u okviru projekta "Tradicija Pokupskoga kraja“, a svestrana Nina Selman Hrvatić, pjesnikinja, profesorica hrvatskog jezika u Zrakoplovnoj tehničkoj školi Rudolfa Perešina i pjevačica, predstavit će e-knjigu "Slikarstvo – nijema glazba“ i web projekt "Sinestezija“, koji spaja pjesništvo, slikarstvo, fotografiju, glazbu i izgovorenu riječ u neraspletivu cjelinu. Kako sve to izgleda i zvuči vidjet ćemo putem video projekcije ove zanimljive knjige.

Na matineji u Dječjem odjelu najmlađi posjetitelji mogu sudjelovati u književno-glazbeno-likovnoj radionici "Slikanje glazbe – stvaranje priče“.

Noć knjige zatvorit će nastup ženskog zbora "Čipkice“. Djevojke koje pjevaju tradicionalnu glazbu bez granica već su oduševile gledatelje (i žiri) televizijske emisije "Do posljednjeg zbora“, a upravo za ovaj nastup pripremaju i jednu od vokalno najtežih pjesama do sada – iznenađenje i poslasticu za sve glazbene sladokusce.

Ali to nije sve! Naime, svi posjetitelji Noći knjige mogu sudjelovati u glazbenom kvizu "Glazbom do knjige“ ispunjavanjem kratkog kviz upitnika kojim mogu provjeriti svoje poznavanje glazbe, te osvojiti tri vrijedne nagrade: dvije karte za koncert (prva nagrada), glazbenu knjigu (druga nagrada) i jednogodišnje članstvo u knjižnici (treća nagrada). Nakon nastupa "Čipkica“, djevojke iz zbora izvući će troje sretnih dobitnika.

>>Jeste li spremni za Noć knjige? Broj čitateljskih lampica svijetlit će duž cijele Hrvatske

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije