Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klupska scena

Hangar, Hollywood vanity club i Play club nova su mjesta za izlaske

17.01.2015., Zagreb - Nocni zivot u zagrebackim klubovima. Klub Play u Hektorovicevoj ulici.  Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
19.01.2015.
u 13:00

Povratak elektrohitova: sluša se r'n'b, hip hop, house, elektro, pop...

Noćni život Zagreba ponovno je znaku urbane elektroničke glazbe. Uz tri nove lokacije za partijanje u centru grada nema sumnje da je klupska scena grada oživjela, a građani koje smo zatekli u subotnjem izlasku, poneseni r'n'b, hip hop, house, elektro, pop i techno ritmovima, jednoglasno se slažu – Zagreb je dobio ono što mu je nedostajalo.

Hangar privlači mlade

– Ljubitelji urbane elektroničke glazbe nisu imali nikakve opcije u Zagrebu. Prije nekoliko godina zamrla je sva raznolikost klubova i otad su nam jedina opcija strani ili festivali na obali – poručila je Zagrepčanka Ana-Marija Barčan. Ipak, naglo otvaranje tri nova kluba te atmosfera koju smo zatekli u njima pokazuju da se klupski život Zagreba budi.

Strana glazba uz pokoji domaći hit Dine Dvornika i Urbana tresli su u subotu Hangar čije uređenje potpuno odgovara nazivu. Iza velikih ulaznih vrata u Ulici Florijana Andrašeca 14, nakon prostora za garderobu i za zagrijavanje gdje će se organizirati i tulumi prije tuluma ulazi se u glavni prostor kluba koji prima čak 1500 ljudi. Minimalistički uređenim prostorom s centralnim šankom oko kojeg je veliki prostor za plesanje s nekoliko stolova želi se potaknuti partijanere da se ne odvajaju u separeima, nego da svi zajedno zagriju atmosferu.

– Hangar je doslovno tvornica zabave u kojoj plešu svi zajedno – kaže Sandi Hadžić Apego, vlasnik kluba koji je otvoren od Božića.

Svaku će subotu na programu u Hangaru biti klasični urbani klupski program, a petkom će se održavati tematske večeri poput vojničkog novačenja ili rimskih svečanosti. Raznovrsna ponuda tu je za raznovrsnu publiku, a ovog je vikenda privukla uglavnom mlađe Zagrepčane u 20-ima. Upravo je takva bila grupa iz Osijeka, Našica, Slavonskog Broda, Splita i Bjelovara koja u Zagrebu studira.

– Klub je odličan, čekali smo mjesto s dobrom glazbom i sigurno ćemo opet doći – poručila je vesela ekipa.

Ponuda za sve

Užarena je atmosfera bila i u Play clubu, koji je u subotu otvorio svoja vrata. Modreno uređen prostor na križanju Hektorovićeve i Radničke ulice, na mjestu nekadašnjeg People'sa, privukao je sve od 20 do 50 godina. Plesačice i DJ publiku će zagrijavati svakog petka i subote, a planiraju se i gostovanja zvijezda klupske scene.

I dok se u Hangaru najviše naručuje pivo, u Playu se pije žestica, baš kao i u Hollywood vanity clubu koji je u listopadu otvoren na Tuškancu. Na lokaciji nekadašnjeg Hemingwaya smjestio se luksuzno uređen klub na dva floora. Crveni tepih vodi do kluba gdje se zabavlja i do 800 gostiju.

– Ljudi žele komercijalne hitove, ali ja puštam raznovrsnu glazbu sa stilom kako ne bi cijele večeri bio isti ritam – objasnio je DJ Emilio Dalbello koji je i ove subote bio zadužen za užarenu atmosferu u klubu koji većinom posjećuju gosti od 25 do 35 godina za koje je u ponudi više od 30 vrsta viskija i votki.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije