Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oduševljava zagrepčane

Došla s Aljaske i na hladnoći na Trgu pjeva arije u sandalama

pjevačica Trg
Foto: Stela Lechpammer
1/5
06.03.2015.
u 16:10

Chelsea Hart pjeva na trgovima gradova u kojima boravi, a reakcije građana su odlične. Putuje Europom i želi se školovati za pjevačicu

Mlada pjevačica posljednjih nekoliko dana oduševljava Zagrepčane pjevanjem opernih arija kod sata na Trgu bana Jelačića, a osim svojim izvedbama, čuđenje izaziva kada kaže da dolazi s - Aljaske.

Chelsea Hart ima tek 22 godine, a prije devet mjeseci odlučila je proputovati Europu. Od tada ide od grada do grada te zarađuje točno koliko joj treba za putovanje pjevajući po trgovima. Ipak, tvrdi da je lijepo kad te nagrade novcem, no još je ljepše dobiti osmijeh.

Ljubazan grad

–Sviđa mi se ovaj način života, volim ljudima prenositi glazbu. U svakom se gradu zadržim koliko želim, a volim biti na mjestima gdje me ljudi dobro prihvaćaju – kaže Chelsea te dodaje da joj se upravo zbog ljubaznosti građana sviđa Zagreb gdje je stigla početkom tjedna iz Budimpešte.

Prije toga je već prošla Veliku Britaniju, Francusku, Italiju, Njemačku, Češku, Slovačku, Estoniju...

Prema reakcijama prolaznika koji su jučer slušali njezine izvedbe, operne arije na glavnom Trgu pravi su pogodak. Već nakon par tonova oko djevojke se okupilo dvadesetak ljudi. Nekoliko su minuta iznenađeno slušali, a zatim su počeli vaditi mobitele i snimati. Na kraju su njezinu izvedbe nagradili velikim pljeskom te s nekoliko kuna. Nakon što im je zahvalila na hrvatskom krenuli su s pitanjima. Sve je najviše zanimalo odakle je, zašto je ovdje, koliko će ostati... A poneki su tražili i zajedničku fotografiju.

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

– Sigurno je dobro glazbeno obrazovana kad ovako prekrasno pjeva, a može se primijetiti da je s Aljaske. Vidi kako je hladno i jako puše, a ona ima bose noge u sandalama – komentirali su prolaznici kojima se najviše svidjela Chelseina izvedba Ave Marije. Tražili su među sobom one koji znaju engleski kako bi mogli razgovarati s mladom pjevačicom.

Ipak, nakon jednosatnog pjevanja i Chelsea se otišla odmoriti uz čaj, obećavši da će se vratiti. I ona se, kako kaže, mora ugrijati, jer, unatoč općem mišljenju, ni na Aljasci nije stalno hladno, samo zima traje duže. Ipak, simpatične su joj reakcije na to odakle dolazi, a ne iznenađuju je jer, priznaje, nije niti ona znala ništa o Zagrebu prije nego što je stigla ovdje.

Sviđa joj se arhitektura

– Oduševila sam se već prvoga dana, najviše arhitekturom te ugodnim ljudima koji su uvijek spremni na razgovor i voljni pomoći – rekla je 22-godišnjakinja koja dolazi iz gradića Kenaija na Aljasci.

Kao dijete išla je u glazbenu školu, a kada završi s putovanjem i zaradi dovoljno planira školovanje završiti kako bi bila obrazovana pjevačica. Ipak, prije toga će još proputovati dosta zemalja, a dovoljni su joj tek ruksak sa stvarima i kapa u kojoj skuplja napojnice. Zasada će, s obzirom na odličnu atmosferu, u Zagrebu ostati još nekoliko dana, a najave nastupa mogu se pronaći na njezinoj Facebook stranici “Chelsea Hart.”

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije