Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija na gornjem gradu

Donijeli puno, uzeli koliko su htjeli - razmijenjeno na tisuće knjige

Razmjena knjige
27.01.2014.
u 15:20

Deveto izdanje razmjene knjige u organizaciji Hrvatskog društva pisaca naišlo na odličan prijem, posjetitelji našli uglavnom sve što ih je zanimalo, a svoje su knjige dali na korištenje drugima

Čak nekoliko tisuća knjiga razmijenili su građani u subotu u prostoru Hrvatskog društva pisaca na Gornjem gradu, koje je organiziralo besplatnu književnu samoposlugu.

“Donesite koliko imate, uzmite koliko hoćete” bio je moto devete razmjene knjiga i časopisa na hrvatskom i drugim jezicima. Tako je 70-godišnja Dubravka Križanić, dok je preuređivala, kaže, svoju kućnu knjižnicu, izdvojila petnaestak knjiga koje je donijela na razmjenu. Tamo je bila i 25-godišnja ekonomistica Ana Tota koja redovito dolazi na razmjene, pa je u subotu vratila one knjige koje je uzela lani.

– Trenutačno učim francuski jezik, pa tražim francusku literaturu. Osim toga, zanimaju me putopisi i vodiči kroz gradove – kazala je Ana. S osmogodišnjom kćeri Lorenom na razmjenu je došla i Mirela Šplajt, koja je donijela, kaže, hrpu časopisa.

Ima svega. Za sebe sam pronašla dječju enciklopediju – dodala je osmogodišnja Lorena.

Voditeljica programa Sonja Manojlović istaknula je da su zadovoljni akcijom jer raste iz godine u godinu.

– Enciklopedije, monografije, jezici, poezija, beletristika... tu se može pronaći svega i za sve generacije. Neke su knjige čak i s potpisima autora – kazala je Manojlović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije