Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdanski duh

Bandić upalio prvu adventsku svijeću na Manduševcu, na Zrinjevcu otvoren Ledeni park

advent
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/19
Autori: Hina, Mia Buva
28.11.2015.
u 08:00

Osim na glavnom gradskom trgu, blagdanski duh od danas se može osjetiti i na Trgu kralja Tomislava gdje je otvoren Ledeni park

Advent je službeno počeo i u gradu Zagrebu. Gradonačelnik Milan Bandić simbolično je upalio prvu adventsku svijeću na Manduševcu i time označio početak Adventa.

Osim na glavnom gradskom trgu,  blagdanski duh može se osjetiti i na Trgu kralja Tomislava gdje je večeras otvoreno najveće klizalište u ovom dijelu Europe i najpopularnija zagrebačka zimska atrakcija Ledeni park

Svečano otvorenje parka koji će biti otvoren sve do 10. siječnja vodili su Vlatka Pokos i Mario Kovač, a u adventskim čarima grada osim mnogobrojnih građana uživao je i ministar turizma Darko Lorencin

Službu riječi - obred paljenja prve svijeće na advenstkom vijencu predvodio je zamjenik biskupa vikara za grad Zagreb mons. Zvonimir Sekelj, a na svečanosti je i ove godine sudjelovao gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Prigodni program izvelo je Hrvatsko seljačko pjevačko društvo Podgorac iz Gračana. 

 "Ulazimo u vrijeme Božića, vrijeme došašća, vrijeme darivanja i ljubavi. Moja poruka svim sugrađanima i svim dobrim ljudima da budemo svaki dan bolji ljudi i da učinimo svaki dan jedno dobro djelo više nego protekli dan", poručio je gradonačelnik Bandić, koji je nakon toga na Trgu kralja Tomislava otvorio Ledeni park. 

Ove godine je Ledeni park bolji i ljepši nego prošle godine, kada je prvi put otvoren, rekao je i istaknuo je da je to klizališta njegova originalna ideja rođena prije nepune tri godine u Beču, gdje je to vidio. 

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld je rekla kako je klizalište na Tomislavovom trgu drugi važan punkt zagrebačkog Adventa po kojemu je Zagreb postao prepoznatljiv kao važna adventska destinacija. Istaknula je kako su ostvarili suradnju sa Turkish Airlinesom, te da će na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu biti više od 30 novinara iz cijeloga svijeta.

Ministar turizma Darko Lorencin rekao je kako i poslije Božića u Zagrebu ima događanja, primjerice "Snježna kraljica", koja treba povezati i pretvoriti u "toplu zimu grada Zagreba". Zagreb je pun turista i u zimskim mjesecima, istaknuo je ministar turizma.

 "Ledeni park" osim što će privući klizače, posjetiteljima nudi bogatu gastronomsku ponudu. Traje, kao i manifestacija Advent u Zagrebu, do 10. siječnja 2016. Bit će otvoren svakoga dana od 10 do 23 sata, a ulaznice se mogu kupiti i online.  

Nakon otvorenja Ledenog parka na Trgu kralja Tomislava, otvoren je i  "Advent na Zrinjevcu", najveći božićni sajam u Zagrebu. Središnji dio večeri bila je svečanost paljenje božićnih lampica, što je službeno označilo i početak "Zagrebačke božićne bajke". Građane su tijekom večeri "grijali" nastupi bendova Željka At Ease, Iva Smojver Trio i zbor Hilarus. Na Zrinjevcu će se svakodnevno održavati koncerti i druga događanja za sve uzraste.

>>Za ledeni park na Tomislavcu postavili drvce i uređuju klizalište

>>Tomislavac od 5. prosinca do 18. siječnja postaje veliki ledeni park

Komentara 24

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
09:43 29.11.2015.

Lijepo je u Zagrebu u vrijeme adventa... Još samo da država i grad primoraju vlasnike nekretnina da ih održavaju, ovaj grad bi bio mali Beč.

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:31 29.11.2015.

Tak nekaj je samo u Zagrebu moguce, da tip, kojem je mjesto u Remetincu, na Jelacicu pali adventsku svijecu....

FA
fakin2012
09:59 29.11.2015.

nije li to dobar razlog da romski kralj bandić dod'jeli nekol'ko gradski' stanova svojim štićenicima koji ne slave Božić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije