Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akademija gotova do listopada

Arhitekt: Igla je zapravo stup građevine koji mi je u snu ispao iz projekta

akademija muzička
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
29.08.2014.
u 08:00

Svim Zagrepčanima mora biti drago što je ovakva građevina zamijenila Ferimportovu koja se nije uklapala u povijesnu cjelinu, smatra dogradonačelnica Vesna Kusin

Zgrada Muzičke akademije gotovo je završena, a do početka listopada i otvorenja za novu akademsku godinu, građani mogu uživati u ispred nje preuređenu trgu gdje pažnju plijeni velika igla i do nje kugla veličine Kožarićeva Sunca.

Preuređen trg i zgradu Muzičke akademije jučer je obišao gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima kazavši da glazbenici na svoj prostor čekaju više od 95 godina i da napokon svi zajedno mogu odahnuti. Pohvale je dobio arhitekt Milan Šosterič koji je kazao da je zadovoljan s ostvarenjem svoje ideje te dodao da se nada da će i većina građana na kraju objekt prihvatiti.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

– Bilo je mnogo napada na sam izgled zgrade pa se nadam da će sada, kada je gotova, ljudi promijeniti mišljenje – kazao je Šosterič.

Pojasnio je da je igla u biti jedan od stupova građevine koji mu je u snu ispao iz projekta pa ga je odlučio uobličiti u zaseban detalj, iglu. Ona će, uz šarenu ovojnicu koja sakriva gornje katove, postati jedan od simbola Zagreba, smatra dogradonačelnica Vesna Kusin, istaknuvši da svima mora biti drago što je ovakva građevina zamijenila Ferimportovu koja se nije uklapala u povijesnu cjelinu.

Dekan akademije Dalibor Cikojević napomenuo je da je on treći dekan od početka gradnje akademije. Vrijednost radova i opreme je 210 milijuna kuna, po pola financiraju Grad i država, a uređenje trga stajalo je 8 milijuna kuna.

>>Metalna zraka sunca ispred Muzičke akademije

Komentara 15

2X
2Xgeneral
12:49 29.08.2014.

još da saznamo konačnu cijenu ukupnog troška!!!! adaptacije, rušenja i ponovne gradnje od početka!

DU
Deleted user
12:34 29.08.2014.

zgrada je super ali iskreno ne uklapa se u ovu arhitekturu

DU
Deleted user
12:31 29.08.2014.

gospođo kusin zgrada je predivna,samo je za drugu lokaciju..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije