Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Niko kovač, izbornik

'U našem nogometu je atmosfera loša, ali možemo 'zapaliti' navijače'

šuker,kovač
Luka Stanzl/PIXSELL
24.10.2013.
u 08:57

- Igrači moraju postati svjesni što mogu izgubiti ako se ne plasiraju Brazil. Tada će dati sve od sebe

Novi izbornik Hrvatske Niko Kovač dao je veliki intervju za Fifu. Govorio je o stanju u reprezentaciji, dokvalifikacijama te o Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

- Koliko je sjajno biti hrvatski izbornik, toliko je i teško jer svi od nas očekuju velike stvari. No, imamo samopouzdanja i vjerujemo damožemo napraviti dobar posao. Trenutačno putujemo i razgovaramo s igračima da bismo saznali što je pošlo po zlu - rekao je Niko Kovač na početku intervjua.

Hrvatska je dobro startala, što se dogodilo?

- Dobro smo krenuli u kvalifikacijama iako nismo igrali dobro. Tijesno smo pobjeđivali, a onda je uslijedio pad i nestalo je zajedništvo. Mi imamo jako dobre igrače, ali to ništa ne znači ako su loše posloženi.

Planirate li promjene u reprezentaciji?

- Ne planiram ništa posebno mijenjati. Nije baš da imam 100 igrača na raspolaganju. Moramo ući u glave igrača jer mentalni pristup će imati vrlo bitan utjecaj na stvari.

Što možete promijeniti do doigravanja?

- Moramo upoznati naše protivnike. Skautirat ćemo ih i analizirati. Gledat ćemo i naše zadnje utakmice i pokušati shvatiti što nije bilo u redu. Nestalo je zajedništvo na terenu i to moramo vratiti. Naši igrači nisu zaboravili igrati.

Igrali ste na Svjetskom prvenstvu 2006., može li vam to iskustvo pomoći?

- Nadam se da moje i bratovo iskustvo može donijeti puno toga, napraviti razliku. A igrači moraju postati svjesni što mogu izgubiti ako se ne plasiraju  Brazil. Tada će dati sve od sebe.

Atmosfera u hrvatskom nogometu?

- Nije lijepo u zadnje vrijeme. Ali to ima veze s izvedbom na terenu. Moramo biti ona iskra koja će zapaliti ljude. Onda će cijela zemlja biti iza nas.

Island?

 - Island je autsajder u dodatnim kvalifikacijama kao i Rumunjska. Ali to sad nije bitno jer svih osam reprezentacijama u dokvalifikacijama ima šansu za prolazak na SP 2014. godine.

>>Kovači su u zraku, uče i Pepove fore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije